Wat is het beste CMS

Wil je een website maken? Dan heb je vast de term content management systeem wel eens gehoord. Wat betekent CMS? De afkorting CMS staat voor content management systeem. Maar wat is CMS? In deze blog geven wij je antwoord op de vragen ‘Wat is CMS?’ en ‘Wat zijn de beste CMS systemen?‘.

Wat is CPA

Wat betekent CMS

Wat is een content management systeem

Wat is CMS? Een content management systeem is een online toepassing waarmee je gegevens op internet kan plaatsen, zonder dat hier veel technische kennis voor nodig is. Een van de voordelen van een content management systeem is dat je tekst zonder lay-out kan invoeren. Door een template wordt deze tekst wel met een lay-out op je website geplaatst. Benieuwd wat de beste CMS systemen zijn?

Beste CMS

Wat is een goed CMS

Als je zelf eenvoudig je website wilt aanpassen of maken, ben je vast nieuwsgierig wat het beste CMS is. Wij hebben voor jou de vier beste content management systemen opgesteld. Elk CMS dat hieronder genoemd wordt, is een goed CMS. Het hangt af van jouw behoefte en wensen wat het beste CMS is. Op zoek naar een goed CMS? Lees dan snel verder!

CMS systeem 1: Wordpress

Het eerste content management systeem is Wordpress. Wordpress is een zeer populair content management systeem. Wordpress is voor iedereen een goed CMS systeem, of je nu een beginner of professional bent. Alle websites zijn responsive gemaakt, dit houdt in dat ze goed zichtbaar zijn op alle apparaten. Een goed content management systeem moet regelmatig updates krijgen om de functionaliteiten en beveiliging te verbeteren. Wordpress krijgt jaarlijks gemiddeld 8 updates. Je moet deze wel zelf installeren. Het nadeel hiervan is dat wanneer je plug-ins installeert, deze mogelijk niet meer werken met de nieuwe Wordpress updates. De premium versie van Wordpress bevat extra functionaliteiten die je bij de gratis versie niet hebt. Wordpress biedt veel plug-ins, waarvan vele gratis zijn. Hiermee kun je zelf veel functionaliteiten downloaden. Het nadeel hiervan is dat Wordpress hierdoor traag kan worden.

  2 voordelen Wordpress CMS
 • Zorgt ervoor dat je website responsive is
 • Veel plug-ins te downloaden
 • 2 nadelen Wordpress CMS
 • Updates moeten zelf gedownload worden
 • Teveel plug-ins maakt Wordpress traag en na een update kunnen deze plug-ins niet meer werken

CMS systeem 2: Joomla

Een ander goed CMS systeem is Joomla. Is het ook het beste CMS systeem? Wij denken van niet. Voornamelijk voor websites waarbij een account aangemaakt moet worden en verschillende rollen gekoppeld worden, zoals een extranet is het minder geschikt. Ook voor het maken van een webshop is dit niet een van de beste CMS systemen. Joomla is gratis en heeft erg veel gebruikers. Hierdoor blijft het platform zich ontwikkelen. Joomla is een goed CMS voor magazine websites of corporate websites. Het systeem is erg gebruiksvriendelijk en bevat vele functies. Er zijn meer dan 800 extensies te downloaden. Sommige onderdelen kunnen wel als moeilijk worden ervaren. Ook kan de interface onoverzichtelijk worden als er veel externe-plugins geïnstalleerd zijn.

  2 voordelen Joomla CMS
 • Meer dan 800 extensies
 • Geschikt voor magazine- of corporate websites
 • 2 nadelen Joomla CMS
 • Niet geschikt voor webshops of websites met een login met met rollen, zoals een extranet
 • Sommige functies worden als moeilijk en onoverzichtelijk ervaren

CMS systeem 3: Drupal

Drupal is net weer even anders dan Joomla of Wordpress. Binnen het CMS hebben ze namelijk geen eigen systeem. Ze maken gebruik van kleine modules die gezamenlijk een nieuwe functionaliteit creëren. Dit maakt het een goed CMS systeem met veel mogelijkheden. Een nadeel is dat er geen thema's binnen Drupal zijn. Als je je website wilt vormgeven, moet je eerst een lay-out in HTMLm maken. Drupal kan grote hoeveelheden inhoud verwerken, meer dan bijvoorbeeld Wordpress. Ook zijn alle modules binnen Drupal gratis. Of je een nu een corporate-, community- of magazine website wil maken, Drupal is een goed CMS systeem voor heel veel verschillende toepassingen.

  2 voordelen Drupal CMS
 • Kleine modules die samen een functionaliteit vormen
 • Kan grote hoeveelheden inhoud verwerken
 • Nadeel Drupal CMS
 • Geen thema's, hierdoor moet je met HTML werken voor de vormgeving

CMS systeem 4: SiteCMS

SiteCMS wordt in dit lijstje als vierde genoemd, maar is eigenlijk het beste CMS systeem. Wij hebben hem namelijk zelf ontwikkeld! Het CMS is alleen te gebruiken als je een website laat maken bij Vcreations. Het systeem zelf is daarna helemaal gratis! Het content management systeem is volledig op jouw website afgestemd. Hierdoor zie je alleen de functies die jij nodig hebt. Dit maakt het tot een zeer gebruiksvriendelijk content management systeem. Als je er toch niet uitkomt is er een online helpdesk functie. Hiermee wordt je doorverbonden met een medewerker die je zo weer op weg helpt! Ook wordt het systeem automatische geüpdate, hierdoor is het veiliger en beschik je altijd over de nieuwste functionaliteiten.

  3 voordelen SiteCMS
 • Zeer gebruiksvriendelijk
 • Afgestemd op jouw website of webshop
 • Het wordt automatische geüpdate, hierdoor is hij veiliger en heb je altijd de nieuwste functies
 • Nadeel SiteCMS
 • Nadeel 1: Alleen gratis als je een website of webshop laat maken bij Vcreations

Conclusie

Wat is het beste CMS

Nu je antwoord hebt op de vraag ‘Wat is CMS?’ en ‘Wat is een goed CMS?‘ kun je een conclusie trekken wat het beste content management systeem is. Echter, wij kunnen niet voor jou zeggen wat het best CMS is. Alle bovenstaande content management systemen zijn een goed CMS met hun eigen voor- en nadelen. Als je een corporate website wilt met veel functionaliteiten kun je het beste kiezen voor Drupal. Als je een blog wilt maken kun je het beste voor Joomla of Wordpress gaan. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het jezelf helemaal makkelijk te maken en een website te laten maken door Vcreations.

Ook interessant:
 • Meertalige webshop beginnen Meertalige webshop beginnen Wilt u een meertalige webshop starten? Vanaf vandaag kan dat! Met trots presenteren wij onze internationale meertalige webshop software. Dankzij deze ni..
 • Conversie optimalisatie Conversie optimalisatie Elke website heeft een doel. Wat dat doel ook is, u wilt met uw website bepaalde acties uitlokken om dit doel te kunnen bereiken. Bestellingen plaatsen, ..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. CMS
 5. Wat is het beste CMS
Top