Click en collect inrichten

Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de niet essentiële sector en u wilt uw bestellingen liever niet opsturen. Wij helpen u met click & collect inrichten. U kunt ook zelf click and collect opzetten.

Click en collect opzetten

Click and collect aanbieden

Alle regels op een rijtje 

Niet essentiële winkels mogen weer open met het click & collect principe. Click & collect is helaas wel aan strenge regels onderhevig. Hieronder staan deze opgesomd:

 • Klanten moeten vanuit huis bestellen;
 • Klant moet een tijdslot ontvangen of zelf kunnen kiezen;
 • Klanten mogen de winkel niet in. Afhalen moet dus voor de deur;
 • De bestelling mag maar door een persoon worden afgehaald;
 • De 1.5 meter maatregel moet gehandhaafd blijven;
 • Klanten mogen na de bestelling het product pas 4 uur later ophalen om funshoppen tegen te gaan;
 • Heeft uw klant klachten? Dan moet diegene thuis blijven.

Regels bestellen click & collect

Kan ik zelf click en collect inrichten?

Zelf click & collect opzetten

Het is simpel: eerst zet u een doeltreffende webshop op. Misschien kunt u dat helemaal zelf. Daarop publiceert u uw aanbod. Daarna moet er een afsprakensysteem worden gekoppeld dat werkt met tijdsloten. Laat uw klant vervolgens met click & collect online bestellen, betalen en een afhaalmoment reserveren. U kunt vervolgens veilig leveren zonder zorgen.

Starten met click and collect lastig?

Totaal niet, pak alle standaarden

Click and collect opzetten duur? Dacht het niet. Zoekt u de goedkoopste oplossing? Doe dan zoveel mogelijk zelf. Een webshop maken met een goedkope webshop maker kan iedereen. De problemen beginnen bij het afsprakensysteem. Ook dat is eenvoudig. Beginnen met click en collect? Richt zelf uw afspraken systeem in:

 • Maak een Gmail account aan wanneer u die nog niet heeft;
 • Maak een account aan op Calendly.com. Dit is gratis;
 • Koppel het Gmail account aan Calendly. Alle afspraken en de beschikbaarheid worden nu in Gmail opgeslagen. In Gmail kunt u eenvoudig terugzien op welk moment een klant de bestelling afhaalt.
 • Bij duration in Calendly kunt u aangeven hoe lang een ophaalmoment ongeveer duurt. Ook kunt u een marge tijd instellen. Stel u rekent 10 minuten voor een afgehaalde bestelling, dan kunnen er per uur 6 tijdsloten van 10 minuten gereserveerd worden.
 • U kunt ook uw openingstijden toevoegen in Calendly. Op basis van de openingstijden en de duration worden vervolgens alle tijdsloten automatisch gegenereerd.
 • Uw afsprakensysteem krijgt een unieke URL. Die kunt u zelf bepalen. Voeg die URL toe achter een mooie knop in uw bestel bevestiging e-mail en klaar is Kees.

Hoe werkt click en collect

Informeer zo duidelijk mogelijk

Informeer uw klant zo goed als u kan zodat diegene niet voor verrassingen komt te staan. Toon om te beginnen de levertijd van uw artikel. Heeft u een ruimte voorraad, dan is het direct leverbaar. Slinkt de voorraad, let dan goed op de levertijd die u de klant laat zien.

Vermeld op de productpagina’s duidelijk dat uw click and collect inrichting werkt met tijdsloten en dat uw klant zelf een tijdslot kan reserveren tijdens het bestelproces. Stuur de klant het liefst een bevestiging wanneer de bestelling klaar ligt.

Ga jij werken met click en collect? Vermeld in de bestel bevestiging nogmaals hoe uw click en collect inrichting werkt. Voeg ook een duidelijke knop toe naar het afsprakensysteem.

Normaal gesproken leven winkels van up-selling. Dit is met uw click en collect inrichting in uw fysieke winkel niet mogelijk. Up-selling werkt wel uitstekend in uw webshop. Plaatst een klant het product in de winkelwagen? Toon dan snel nog even een pop-up met die bijpassende broek en die leuke armband.

Click and collect retourzending

Hoe kunnen klanten retourneren

I.v.m. de huidige maatregelen kunnen klanten niet zomaar langskomen voor het retourneren of het ruilen van een artikel. Informeer klanten duidelijk over het retourneren van een click en collect bestelling.

U kunt het afsprakensysteem voor click & collect retouren inzetten. Stuur met de bestelbevestiging het retourformulier mee. Uw klant kan vervolgens online een tijdslot reserveren om de click and collect bestelling te retourneren. Het ingevulde retourformulier zorgt ervoor dat de bestelling zo snel mogelijk ingenomen wordt en uw klant al precies weet hoe het retourneren van een click and collect bestelling werkt. Daardoor kunt u binnen het gereserveerde tijdslot snel genoeg handelen.

Click en collect laten inrichten

Wij helpen u op weg

Verwacht u meer dan 10 afhalers per uur of heeft u zelf geen zin om alles uit te zoeken? Dan is zelf click en collect inrichten misschien niet de beste oplossing. Gelukkig kunnen wij click & collect opzetten.

Click and collect software

Naadloos in uw webshop

Wij hebben click and collect software ontwikkeld. Die software is naadloos binnen onze webshops geïntegreerd. De click and collect software genereert automatisch tijdsloten binnen het checkout proces. Is een tijdslot gereserveerd, dan wordt die uit de checkout verwijderd. De tijdsloten worden gegenereerd aan de hand van uw openingstijden en de tijd die u nodig heeft voor een click and collect bestelling.

Wilt u click and collect inrichten en komt u er toch niet helemaal uit? Wij hebben honderden websites ervaring. Neem gerust even contact met ons op. Wellicht kunnen wij ondersteunen met het opzetten van click & collect software.

Ook interessant:
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Zelf een online bedrijf starten Zelf een online bedrijf starten Ga jij een eigen online bedrijf starten? Dan durf jij de stap te zetten. Super tof. Want, jij wordt directeur! Dat klinkt alleen al fantastisch. Dus waar..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Internet
 5. Click en collect inrichten
Top