14
jan
2014

Wat zijn metatags en wat doe ik met metatags?

Meta tags zijn elementen binnen een webpagina die belangrijk zijn voor zoekmachines. Veel zoekmachines gebruiken de inhoud van deze metatags om bij uw zoekresultaat te tonen tussen de organische zoekresultaten.

Wat doe ik met metatags?

Met metatags maakt u als het ware een advertentie voor uw website, die getoond wordt tussen de organische zoekresultaten. Wanneer u deze advertentie aantrekkelijk inricht, is de kans dat men op uw zoekresultaat klikt groter.

Wat zijn de belangrijkste metatags?

Er zijn tegenwoordig veel metatags. Maar wat zijn de belangrijkste metatags? De volgende twee metatags zijn op dit moment het belangrijkst:

  • Title tag
  • Meta description tag

Onderstaand volgt voor deze metatags een korte omschrijving.

De title tag

De title tag is voor zoekmachines een van de belangrijkste metatags. Deze wordt klikbaar in de zoekmachines (meestal in het blauw) getoond. Deze metatag moet tussen de 30 en 70 karakters bestaan. Binnen deze metatag moeten belangrijke steekwoorden staan die goed bij de inhoud van de webpagina passen.
Wanneer u de juiste zoektermen in de titletag verwerkt, worden deze zoekwoorden vet weergegeven bij het resultaat voor de webpagina in zoekmachines.

Meta description tag

De meta decription tag is een van de belangrijkste voor zoekmachines. De meta description tag moet uit ongeveer 150 karakters bestaan. Het is belangrijk om ook in deze tag de voor de webpagina belangrijkste zoektermen in de vorm van een advertentietekst te verwerken.
Deze metatag wordt niet meer gebruikt voor de ranking van de webpagina, maar deze metatag bepaald wel het percentage van de gebruikers dat op het zoekresultaat in zoekmachines klikt.

Metatags en social media

Wist u dat de inhoud van metatags ook gebruikt wordt door social media, zoals Facebook. Bij het delen van de webpagina, zal de inhoud van de metatags worden overgenomen door het social media kanaal.

Wat doe ik met metatags

Neem de tijd voor de inrichting van uw metatags. De metatags bepalen voor een groot deel de hoeveelheid traffic naar uw website. Spam geen keywords in de metatags, dit heeft namelijk geen zin. Maak aantrekkelijke advertenties, advertenties zoals u uw webpagina ook in een krant zou omschrijven. Zorg dat de inhoud van de metatags perfect aansluit bij de webpagina waarvoor u de metatags schrijft.

Ook interessant:

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

  1. Website laten maken
  2. Over ons
  3. Veelgestelde vragen
  4. Optimalisatie
  5. Wat zijn metatags en wat doe ik..
030 760 30 30
Top