25
jan
2014

Hoe begin ik een webshop? Webshop opzetten makkelijk?

Steeds meer ondernemers beginnen een webshop of willen een webshop opzetten. Men denkt vaak dat een webshop opzetten eenvoudig is en dat dit een makkelijke manier is om wat extra inkomsten te genereren. Men is er van overtuigd dat er geen risico is, maar is dat wel echt zo?

Gratis webshop opzetten

Op het internet is veel kant en klare webshop software (opensource webshop systemen) te vinden. In de meeste gevallen kunt u hiermee een gratis webshop opzetten, maar is dat wel echt waar? Vaak werken deze webshops niet zo als u dat gehoopt had en kunt u niet terugvallen op een specialist voor advies.

Gratis webshop opzetten mogelijk?

Wanneer u zelf een opensource webshop opzet, ontbreekt de ondersteuning van de specialist. Maakt u wel de juiste keuzes? Is uw webshop gebruikersvriendelijk? Misschien nog wel belangrijker is uw webshop zoekmachine vriendelijk. Gratis een webshop opzetten is mogelijk, maar verwacht niet al te veel resultaat.

Webshop opzetten met specialist

Het is nou juist de webshop specialist die u helpt met het opzetten van uw webshop. Die helpt verschil te maken in vergelijking met andere webshops en uw webshop winstgevend kan maken. De webshop specialist heeft dit vaak gedaan en spreekt uit ervaring.

Webshop opzetten die ROI gericht werkt

De investering van een maatwerk webshop is hoger bij opstart, maar verdient zich over het algemeen snel terug. Vaak heeft een webshop specialist veel webshops gemaakt. Hierdoor hoeft niet alles speciaal voor uw webshop ontwikkeld te worden, maar wordt uw webshop gebaseerd op bestaande componenten.
U krijgt hierdoor als het ware een webshop die op maat gemaakt lijkt te zijn voor een schappelijk bedrag. Op het internet zijn veel webshop bouwers te vinden die al voor een bedrag van 2000 euro een mooie en goed functionerende webshop kunnen maken.

Webshop opzetten waarop bezoekers komen

Webshop promotenWist u dat de ontwikkeling van uw webshop pas het begin is? U moet uw webshop goed promoten. Na het lanceren van uw webshop moet er traffic naar uw webshop gegenereerd worden. Vaak is dit het lastigste onderdeel bij het runnen van een webshop. U moet gericht van start gaan met webshop marketing en daarvoor een budget reserveren. Uw webshop promoten kan op social media, op zoekmachines, maar denk vooral ook aan onderwerp gerelateerde websites. Laat uw webshop specialist u daarover adviseren.

Webshop hosting met domeinnamen

Uw webshop moet op internet aangeboden worden. Hiervoor dient u een contract aan te gaan met een webhosting provider. Deze provider zal uw domeinnaam registreren, een stukje serverruimte voor u reserveren en uw webshop op deze server plaatsen. Daarmee wordt uw webshop toegankelijk gemaakt op het internet. Uw webshop specialist heeft vast en zeker al een jarenlange samenwerking met een webhosting provider en zal dit gehele traject voor u verzorgen.

Veilige webshop opzetten

Wanneer u een webshop begint, moet u ervoor zorgen dat deze webshop veilig is. Is de webshop beveiligd tegen hackers? Wanneer u de webshop met een webshop specialist begint zal dat vanzelfsprekend het geval zijn. Wanneer u ervoor kiest om een gratis webshop te beginnen, moet u er zelf voor zorgdragen dat de opensource webshop software up to date blijft. Wanneer u dat niet doet, raakt de webshop gevoelig voor hackers.

Is een webshop opzetten makkelijk?

Nee, dat zeker niet. Een succesvolle webshop opzetten kost veel tijd. Ook zal er in alle gevallen geïnvesteerd moeten worden in de marketing. Dit laatste wordt vaak onderschat. Een webshop opzetten zonder marketing? Doe dat niet! Uw gehele investering aan tijd en geld is nutteloos.

Ondersteuning en advies bij webshop opzetten?

Neem geheel verblijvend contact met ons op. Onze specialisten staan u graag te woord en helpen u waar nodig. Een webshop opzetten bij een partij met ervaring? Die partij zijn wij!

Ook interessant:

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

  1. Website laten maken
  2. Over ons
  3. Veelgestelde vragen
  4. Webdesign
  5. Hoe begin ik een webshop? Websh..
030 760 30 30
Top