22
dec
2020

Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown

Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige webdesign bureaus zijn daardoor nog nooit zo druk geweest als nu. Denk jij: ik wil mijn bedrijf online zetten? Let op onze slogan: Met alleen een mooie website kom je er niet. Bij deze geven wij 10 tips om je bedrijf online te zetten.

Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown

Wat wil ik bereiken?

Bepaal doelen

Ik ga mijn bedrijf online zetten en direct beginnen met de website. Voor je daaraan begint: maak doelen. Hoe krijg ik bezoekers op mijn website? Wat wil ik dat bezoekers gaan doen op mijn website? Hoe zorg ik ervoor dat bezoekers gaan doen wat ik wil dat zij gaan doen? Het antwoord op deze vragen is pas het begin bij het online zetten van een bedrijf.

Bepaal het budget

En hoe het uitgegeven wordt

Steek niet het volledige budget in het maken van de website. De bouwkosten voor de website zijn pas het begin. Na oplevering zijn er niet direct veel bezoekers. En het bereiken van bezoekers kost geld. Bereik je de doelgroep met e-mailmarketing, SEO, SEA of social media? Reserveer in ieder geval voldoende budget om je doelgroep te bereiken. Heb je een klein budget? Bespaar op de ontwikkelkosten van de website. Zoek een website bouwer die een goede basis structuur voor je heeft en laat die structuur eventueel (misschien wel tegen betaling) beoordelen door een onafhankelijke website bouwer. Zo kan je betaalbaar op weg en houd je budget over voor de marketing.

Maak de website doeltreffend

En laat bezoekers niet zoeken

Ga jij je bedrijf online zetten? Zorg voor een doeltreffende website. Maak het niet te fancy. Keep it stupidly simple. Zorg ervoor dat knoppen voor contact, bestellen of offerte-aanvragen in een oogopslag zichtbaar zijn. Uiteraard niet allemaal tegelijk. Dan krijgt je bezoeker weer keuzestress. Zo heeft elke pagina slechts 1 doel. Dat doel moet in een oogopslag, boven de vouw, duidelijk zijn. 

Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown

Jouw mening

Is minder belangrijk

Hourd rekening met wat echt werkt. Jij gaat jouw bedrijf online zetten. Jouw mening is daarom het belangrijkst. Of toch niet? Dring jouw mening niet te veel op. Luister naar diegene die je website maakt. Je website bouwer heeft honderden websites gemaakt. Zij weten daardoor wel wat werkt. Je webbouwer heeft een doel, zorgen dat jij online succes krijgt. Twijfel je aan de expertise van je webdesign bureau? Zoek dan een ander of leg de ideeën, concepten en ontwerpvoorstellen voor aan potentiële klanten en luister wat zij daarvan vinden.

Laat niks op maat maken

Maatwerk kost tijd of is kostbaar

Ga jij je bedrijf online zetten met een beperkt budget? Pak alle standaarden die voorhanden zijn. Veel webdesign bureaus hebben bewezen structuren. Nee, je website is dan niet 100% uniek, maar je website bouwer heeft die wel  snel afgestemd op jouw huisstijl. Dit bespaard tijd en geld. Daardoor kan jij sneller online met je bedrijf. Neemt jouw online succes toe? Dan kan je alsnog alle op maat aanpassingen doen die jij voor ogen hebt.
Wil jij snel, goedkoop en kwalitatief maatwerk ontvangen? Dat bestaat niet. Wij zeggen altijd tegen onze klant: kies er maar een twee uit de onderstaande driehoek ;).

betaalbaar mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown
Bron: smarterwebsiteowner.com/the-project-management-triangle/

Investeer in content

Teksten en foto’s

Gaat jouw bedrijf online? Zorg er dan voor dat je website gevuld wordt met goede content. Zet niet je stagiair aan het werk. Ben jij grammaticaal sterk? Ga dan vooral zelf aan de slag. Ga je werken met een groot marketing budget? Laat je content dan vooral eerst beoordelen door een marketing bureau. Dit hoeft niet veel te kosten en het zal je meer 
aanvragen of bestellingen opleveren.

Ga de doelgroep bereiken

Start met online marketing

Mijn bedrijf online zetten en beginnen met online marketing.. Ja, dat is makkelijk gezegd. Hoe je daarmee begint is afhankelijk van jouw doelen. Wil je snel resultaat? Dan valt SEO af. SEO heeft een aanloop periode van een aantal weken. Kies dan eerder vóór SEA. Je kan bijvoorbeeld gericht adverteren in Google. Je betaald dan een bedrag per bezoeker via Google. Je kan ook adverteren op Social Media. Heb je al e-mailadressen van klanten verzameld? Het meest doeltreffende is waarschijnlijk het inzetten van gerichte e-mailmarketing naar de klanten die je al hebt. Houd daarbij wel even rekening met de AVG. 

Meet conversie

En anticipeer daarop

Ga elke week voor meer omzet met minder kosten. Dat doe je alleen wanneer je de conversie nauwkeurig meet. Welke zoekopdrachten leverden de meeste bestellingen of offerte aanvragen op? Welke regio’s converteren het beste? Welke zoekwoorden werken niet? Welke pagina’s converteren goed en welke niet? Hou je statistieken naadloos in de gaten en pas daarop je internet strategie continu aan. Zo genereer je elke maand meer omzet met minder kosten. 

Start met social selling

Verhoog daarmee de gun-factor

Mijn bedrijf online zetten en dan kennis delen? Die is gek, ik wil juist meer klanten! Denk niet alleen aan de directe winst in euro's. Met social selling laat jij zien dat jij weet waarover je praat. Dat geeft potentiële klanten vertrouwen in jouw product of dienst. Maar het heeft nog een voordeel: Wanneer jij kennis deelt in bijvoorbeeld een blog, dan verhoog je de kans dat bezoekers die kennis ook weer gaan delen in hun netwerk. Hoe vaker de content gedeeld wordt, hoe belangrijke die content voor Google wordt en hoe beter de positie van die content in Google wordt. Bekijk de content als een politieke partij. Hoe meer stemmen die partij krijgt, hoe meer zetels die partij wint en hoe meer zeggenschap die partij krijgt. Google werkt net zo. Elke keer dat jouw content gedeeld wordt, ontvang jij voor Google een extra stem op die content.

Leg online contact

Mailen, chatten & appen

Ga jij je bedrijf online zetten tijdens de lockdown? Na online plaatsing begint het echte werk. Zorg er daarom voor dat je alle vragen, bestellingen of andere leads online goed kan behandelen. Breng structuur aan in jouw e-mailapplicatie zodat het overzichtterlijk blijft en laat klanten vooral niet te lang op reactie wachten. Iedereen heeft namelijk haast.

Mijn bedrijf online zetten

Lees eerst onze tips!

We zitten in een lockdown. Jij wilt daarom snel een professionele website laten bouwen. Wil jij je bedrijf online zetten? Goed plan. Maar houd er rekening mee dat je er met alleen een mooie website nog lang niet bent. Wij ontvangen meerdere aanvragen van ondernemers die snel willen schakelen. Deze ondernemers willen wij bewust maken. Daarom hebben wij dit artilel 'Mijn bedrijf online zetten in lockdown' gepubliceerd. Wij hopen dat wij je misschien geholpen met een zetje in de juiste richting bij het online zetten van je bedrijf en jij daardoor geen onodige investering doet. Heb jij nog andere tips? Laat het ons gerust weten. Dan voegen wij die toe aan dit artikel.

Ook interessant:
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Zelf linkbuilding doen Zelf linkbuilding doen Zelf linkbuilding doen om jouw landingspagina’s hoger in Google te krijgen? Zelf linkbuilding doen is best simpel wanneer jij je aan een stappenpla..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..
 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Internet
 5. Mijn bedrijf online zetten tijd..
Top