2
jun
2012

Aankondiging onderhoud

In verband met onderhoud aan de opslagomgeving behorende bij het cluster waar uw website of websites op draaien, hebben wij een onderhoudsvenster geopend op donderdag 7 juni 2012 van 00:00 tot 03:00 uur.

In dit artikel informeren we u over de werkzaamheden en de gevolgen die dit met zich meebrengt.

In dit artikel leest u het volgende:
1. Beschrijving van de werkzaamheden
2. Gevolgen voor u
3. Meer informatie


1. Beschrijving van de werkzaamheden

Onze clusters maken gebruik van een onderliggend opslagsysteem. Voor dit opslagsysteem is een nieuwe firmware uitgebracht, die ondermeer een probleem oplost waarin het gedrag van de controllerkaarten onvoorspelbaar wordt bij hoge belasting gedurende een zogeheten failover: de overschakeling van de ene naar de andere controllerkaart.

Elk opslagsysteem heeft de beschikking over twee controllerkaarten, die onafhankelijk van elkaar het opslagsysteem kunnen aansturen en elkaars werkzaamheden kunnen overnemen. De installatie van de firmware houdt dan ook in dat per opslagsysteem de twee controllerkaarten zullen voorzien van nieuwe firmware.

De installatie van de software duurt per controllerkaart naar verwachting enkele minuten.


2. Gevolgen voor u
De installatie van de firmware vindt plaats binnen het opslagsysteem zelf. Om deze firmware te activeren moeten beide controllers na elkaar worden herstart, waarvoor we uw website tijdelijk offline moeten zetten en na de installatie weer activeren.

Uw website zal naar verwachting maximaal 5 minuten onbereikbaar zijn; de website zal verder zelf echter niets merken van de pauzering en zal na hervatten gewoon op hetzelfde punt verdergaan.


3. Meer informatie
Heeft u naar aanleiding van deze mail nog een vraag of opmerking? Stuur dan een berichtje naar support@vcreations.nl, we zullen uw vraag dan zo spoedig mogelijk beantwoorden
 

  1. Website laten maken
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Webhosting
  5. Aankondiging onderhoud
  Top