13
jul
2012

Centenveiling legaal!

Een van de meest opkomende websites, is op dit moment het centenveiling (ook wel puntveiling genoemd) concept. Steeds vaker krijgen wij van opdrachtgevers de vraag of centenveiling legaal is in Nederland en onder welke wet centenveiling valt. In 2009 heeft de minister centenveiling verboden als kansspel, om de simpele reden dat deelnemers aan de centenveiling niet echt duidelijkheid hebben in de kans om te winnen. Wij hebben de oplossing bedacht om uw centenveiling alsnog legaal te maken.

Wat is centenveiling?

Centenveiling is een concept waarbij deelnemers biedcredits inkopen en vervolgens met deze credits biedingen uit zullen brengen op lopende veilingen. Bij ieder bod zal de productprijs van de veiling met een cent oplopen. De winnaar van de centenveiling is diegene die het hoogste bod heeft uitgebracht, voor het verlopen van de veilingtijd.

Waarom is centenveiling illegaal?

De minister heeft centenveilingen in Nederland verboden omdat het voor deelnemers van een centenveiling niet inzichtelijk is hoe vaak andere deelnemers hebben geboden en hoeveel andere deelnemers er zijn. De kans op verliezen van een centenveiling zou bij dit soort veilingen te groot zijn en de kans om te winnen is niet in te schatten, waardoor dit soort centenveilingen zijn verboden.

Wij maken uw centenveiling legaal!

Om centen veilingen legaal aan te bieden, hebben wij het centenveiling concept op een punt aangescherpt. Zo kunnen wij centenveilingen op zo’n manier inrichten dat deelnemers aan een centenveiling de mogelijkheid hebben het product waar zij op hebben geboden, na het verlopen van de centenveiling, als nog te kopen, voor een van te voren bekend bedrag. Hierdoor verdwijnt de verlieskans! Uiteraard zijn deelnemers aan een centenveiling bied credits kwijt wanneer zij het product niet voor de volle prijs willen kopen, maar zijn zij wel op de hoogte van de mogelijkheden, om als nog aan het product te komen wanneer zij de centenveiling niet gewonnen hebben.

Kansspelelement centenveiling

Een centenveiling is en blijft een kansspel. Dit om de simpele reden dat de kans bestaat, het product tegen een aantrekkelijk bedrag te winnen, wanneer de bieder het hoogste bod, voor het verlopen van de veiling heeft uitgebracht.

Centenveiling beginnen?

Wilt u een veilingsite beginnen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie betreft veilingsite opzetten. Ook kunt u direct online uw offerte opvragen. Wij hebben ruime ervaring in het opzetten van centenveiling websites. Bekijk onze centenveiling websites eens in ons portfolio.

Kosten centenveiling beginnen?

Bent u benieuwd wat uw centenveiling zal kosten wanneer u uw centenveiling bij ons laat ontwikkelen? Vraag dan geheel vrijblijvend uw offerte aan. Centenveiling beginnen

  • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..
  • Zelf een online bedrijf starten Zelf een online bedrijf starten Ga jij een eigen online bedrijf starten? Dan durf jij de stap te zetten. Super tof. Want, jij wordt directeur! Dat klinkt alleen al fantastisch. Dus waar..
  • 10 valkuilen bij webshop beginnen 10 valkuilen bij webshop beginnen Een webshop beginnen klinkt erg aantrekkelijk. Het is van belang dat je voor jezelf helder hebt wat je precies moet doen om een webshop te kunnen beginne..
  • Starten met video in uw webshop Starten met video in uw webshop Wilt u uw webshop verbeteren door meer traffic te genereren naar uw webwinkel? U kunt dit bereiken door content marketing in te zetten. Op dit moment is ..
  • Veranderd voice search SEO? Veranderd voice search SEO? Voice search is een groeiende markt. Grote partijen steken veel geld in deze markt. In een periode van ongeveer één jaar zijn er al ve..
  1. Website laten maken
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. Internet
  5. Centenveiling legaal!
Top