Niet op vakantie? website zelf optimaliseren

Juist als het rustig is kunt u de website zelf optimaliseren. In dit artikel geven wij enkele tips over zelf website optimaliseren. Tips waarmee u uiterst eenvoudig zelf website kunt optimaliseren.

Rustig in de zomer? Ga zelf website optimaliseren!

In de zomermaanden gaat vrijwel iedereen erop uit, niemand wilt aan werk denken. Hierdoor heeft u als hard en altijd werkende ondernemer tijd over. Ga in deze tijd zelf website optimaliseren of kies voor website laten optimaliseren. Onderstaand een aantal aandachtspunten waarmee u de website op enkele punten kunt optimaliseren.

Zelf website optimaliseren met Google Analytics

Heeft u Google Analytics al gekoppeld? Nee, doe dat dan! Google Analytics beschikt over handige instrumenten waarmee u waardevolle informatie kunt achterhalen over het surfgedrag van uw bezoekers.

Zelf website optimaliseren voor laag bounce percentage

Hebben bepaalde pagina's een hoog bounce percentage? Dan voldoen deze pagina’s niet. Het bounce percentage geeft aan hoeveel bezoekers maar één pagina op de website hebben bekeken. De bezoekers zijn dus niet tevreden over uw pagina en hebben de website direct verlaten. Ook kan het zijn dat de bezoeker niet heeft gevonden waar hij of zij naar op zoek is. Voeg daarom op iedere pagina een duidelijke goal to action toe. Dat kan bijvoorbeeld een opvallende offerte of een contact knop zijn. Met een duidelijke offerte knop, hebben wij er op onderstaande pagina voor gezorgd, dat 14% van de bezoekers op deze knop klikt.

website optimaliseren met Analytics

Website zelf optimaliseren om bezoekers langer op de website te houden

Hoe lang zijn bezoekers gemiddeld op uw website? Heeft u veel tekst op uw pagina’s en verlaten uw bezoekers de website toch snel? Dan wordt uw tekst niet gelezen. Optimaliseer informatieve pagina’s door koppen, opsommingen en mooie afbeeldingen toe te voegen. Let daarbij op dat het niet te schreeuwerig wordt en dat het een mooi geheel blijft.

Zelf website optimaliseren op zoekwoorden

Heeft u de juiste zoekwoorden op uw webpagina’s verwerkt? In Google Analytics kunt u zien op welke woorden uw bezoekers gezocht hebben voor het binnenkomen van uw website. Wordt u op veel woorden gevonden, maar heeft u weinig offerte aanvragen of contact momenten? Dan is uw website helaas op de verkeerde zoekwoorden geoptimaliseerd.
Laat een website ontwikkelaar conversiecodes op uw offerte, bestel en contact pagina’s plaatsen. Na het plaatsen van de conversiecodes, kunt u precies zien met welke zoekwoorden u de meeste bestellingen of offerte aanvragen heeft.

Foto’s op website zelf optimaliseren

Door de foto’s op een juiste manier te optimaliseren kunt u ervoor zorgen dat bezoekers kijken naar bepaalde delen op een webpagina. Heeft u foto’s van mensen op uw website? Zorg er dan voor dat mensen nooit uit de website kijken, maar altijd naar het midden van uw website. Door de vrouw op onderstaande website naar de aanvragen knop te laten kijken, hebben wij er voor gezorgd dat er vaker op de aanvragen knop geklikt wordt.

Foto's op website optimaliseren

Zelf website optimaliseren?

Houd dan kort samengevat rekening met het onderstaande:

 • Koppel Google Analytics;
 • Bestudeer bounce percentage, gemiddelde tijd op site en zoekwoorden;
 • Optimaliseer teksten;
 • Gebruik belangrijke zoekwoorden;
 • Laat conversiecodes toevoegen;
 • Vervang zo nodig foto's.

Niet zelf website optimaliseren?

Wilt u niet zelf website optimaliseren maar liever de website laten optimaliseren? Website laten optimaliseren bij een partij met ervaring, dat zijn wij! Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of vraag uw offerte aan. Onze specialisten reageren binnen een werkdag op uw aanvraag. Website laten optimaliseren

Ook interessant:
 • Meertalige webshop beginnen Meertalige webshop beginnen Wilt u een meertalige webshop starten? Vanaf vandaag kan dat! Met trots presenteren wij onze internationale meertalige webshop software. Dankzij deze ni..
 • ACTIE: Gratis websites voor iedereen! ACTIE: Gratis websites voor iedereen! De maya's zaten er naast, de wereld bestaat nog . Deze actie is verlopen in verband met het verdere bestaan van de wereld. Spectaculaire Apocalyps kor..
 • Website startende ondernemer Website startende ondernemer Wij hebben als webshop bouwer een website gemaakt voor de startende ondernemer Fatih Dag, hij vertegenwoordigd Multi-Telecom. Soort website startende on..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Optimalisatie
 5. Niet op vakantie? website zelf ..
Top