Gevonden worden in Google

Wilt u met uw website gevonden worden in Google? Wij zien in dat het belangrijk is dat een website gevonden wordt in Google. Wij bieden daarom een zoekmachine optimalisatie dienst aan en informeren u over dit onderwerp in dit artikel. Met de verkregen kennis kunt u uw webpagina's zelf optimaliseren.

Op welk zoekwoord gevonden worden in Google?

Zoekmachine optimalisatie UtrechtAls eerst wilt u weten op welk zoekwoord uw pagina het beste kunt optimaliseren. U wilt weten hoe vaak er op dit zoekwoord gezocht wordt en of u de concurrentie niet al te groot is. U kunt het zoekvolume van een zoekwoord achterhalen via de zoekwoord tool van Google.

Gevonden worden in Google met HTML5

Als eerst moet u ervoor zorgen dat uw website zoekmachine vriendelijk is opgebouwd, tegenwoordig wordt daarvoor HTML5 gebruikt. Het is daarbij belangrijk dat de belangrijkste zoekterm in de H1 tag wordt geplaatst, maar ook in eventuele subkoppen en in paragrafen.

Gevonden worden in Google door html tekst verhouding

Het is belangrijk dat de html tekst verhouding van uw website goed is. Een goede HTML tekstverhouding bestaat uit een percentage van tenminste 30%. Het verzorgen van een goede HTML tekst verhouding is over het algemeen vrij lastig, vaak is daarvoor ondersteuning van een website bouwer vereist.

Gevonden worden in Google door zoekwoorden dichtheid

Om goed vindbaar te worden is het belangrijk dat uw tekst voor een bepaald percentage uit het gewenste zoekterm bestaat. Onderzoek laat zien dat een zoekwoord dichtheid van 4% ideaal is, maar dat is nooit bewezen.
Zorg er in ieder geval voor dat u het gewenste zoekwoord niet te vaak in uw pagina terug laat komen. Dit kan namelijk gezien worden als zoekwoord spam, dat kan resulteren in een penalty of verwijdering uit zoekmachines.

Gevonden worden in Google met goede meta data

Heeft u de meta data voor uw website al goed ingesteld? Met de meta titel en meta description bepaald u uw advertentie in Google. Zorg ervoor dat het gewenste zoekterm in de meta data genoemd wordt en dat de meta data aansluit bij de inhoud van uw pagina. Maak de meta data niet te lang, maar ook niet te kort. De meta titel mag maximaal bestaan uit 70 tekens en de meta description uit maximaal 200 tekens.

Met afbeeldingen gevonden worden in Google

Heeft u afbeeldingen op uw webpagina? Geef uw afbeeldingen de juiste naam. Benoem in uw afbeeldingen het zoekwoord voor uw pagina in de bestandsnaam en in de alt tag.

Gevonden worden in Google met Offpage optimalisatie

Gevonden worden in GoogleMet dit artikel kunt u uw pagina's optimaliseren om gevonden te worden in Google. Echter betreft dit alleen de onpage zoekmachine optimalisatie. Er bestaat ook nog iets als Offpage zoekmachine optimalisatie. Met Offpage zoekmachine optimalisatie geeft u uw webpagina's meer bekendheid op het internet. Google zal uw pagina's steeds belangrijker gaan vinden wanneer u deze promoot met linkbuilding, social media marketing, blogging. Daarover meer in een volgend artikel.

Hoe wordt je kort samengevat gevonden?

Kort samengevat moet er rekening gehouden worden met het onderstaande:

 • Zoekwoorden bepalen;
 • HTML optimaliseren;
 • Zoekwoorddichtheid bepalen;
 • Zoekmachine advertentie maken;
 • Afbeeldingen optimaliseren;
 • Denk ook aan Offpage optimalisatie.

Gevonden worden in Google met onze hulp?

Huur ons in voor uw zoekmachine optimalisatie. Wij zullen eerst uw website onpage optimaliseren en vervolgens uw webpagina's promoten op het internet.

Offerte
Ook interessant:
 • Website kleuren kiezen Website kleuren kiezen Het zoeken van de beste website kleuren kan een lastig proces zijn. Echter is het zoeken van de juiste website kleur eenvoudiger dan u denkt, mits u maar..
 • Webpagina's vaker delen met social media Webpagina's vaker delen met social media Er is weer iets nieuws in website wereld. Addthis heeft het delen van webpagina’s via social media een nieuwe dimensie gegeven. Dit hebben zij geda..
 • Niet op vakantie? website zelf optimaliseren Niet op vakantie? website zelf optimal.. Juist als het rustig is kunt u de website zelf optimaliseren. In dit artikel geven wij enkele tips over zelf website optimaliseren. Tips waarmee u uiters..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Optimalisatie
 5. Gevonden worden in Google
Top