Responsive design goed voor SEO

Tegenwoordig is het gebruik van smartphones en tablets aan de orde van de dag. Websites worden steeds vaker bekeken op mobiele apparaten en daarom is het belangrijk om hier als website beheerder goed op in te spelen.

Responsive design belangrijk voor u?

Jazeker, het is belangrijk voor iedereen. Hieronder enkele redenen waarom u snel moet kiezen voor responsive design.

 • Gebruik mobiel internet groeit als een gek;
 • Positieve gebruikerservaring is enorm belangrijk;
 • Bloggen en sociale activiteiten brengen veel mobiele bezoekers;
 • Responsive design is goed voor SEO;
 • Responsive design zorgt ervoor dat uw website goed functioneert op toekomsige apparaten.

Responsive design check in Google analytics

In Google Analytics is te zien welke apparatuur uw bezoekers gebruiken om de site te bekijken. In onderstaande afbeelding is te zien dat desbetreffende website 1 op de 5 keren via een mobiele telefoon wordt getoond en in totaal 30% op mobiele apparatuur. Voor het gebruiksgemak van deze mobiele bezoekers, hebben veel websites al een responsive design en wordt een responsive design aangeraden.

Wat is responsive design?

Responsive design betekent dat de webpagina zich automatisch aanpast aan de apparatuur waarop het wordt geladen. Zo blijft de site inhoudelijk hetzelfde, net zoals de URL en de HTML code. Alleen het design en de weergave zal verschillen per apparaat, zodat deze overal makkelijk te gebruiken is. Hierdoor is bijvoorbeeld inzoomen of horizontaal scrollen niet meer nodig en is de website geoptimaliseerd voor gebruik met de vinger in plaats van een muis.

Responsive design goed voor SEO!

Sinds 21 april worden websites door Google strenger beoordeeld. Omdat de zoekmachine steeds meer mobiele gebruikers kent, zullen websites in de zoekresultaten sinds kort ook worden beoordeeld op mobielvriendelijkheid. Deze mobielvriendelijkheid kunt u testen met de speciale tool PageSpeed. Voor SEO (zoekmachine optimalisatie) doeleinden is dit natuurlijk iets om rekening mee te houden bij de realisatie van uw website of bij de optimalisatie van uw website.

Voorkom lagere ranking met responsive design

Een website die niet goed werkt op mobiele apparaten kan een lagere ranking krijgen door de zoekmachine. Responsive design kan dan uitkomst bieden. Dit soort webdesign is mobielvriendelijk en zal daarom beter scoren bij de zoekresultaten. Responsive design is goed voor SEO.

Is het responsive design echt goed?

Google beoordeelt websites met PageSpeed, om te zien of deze mobielvriendelijk zijn. Met een perfecte score voor onze eigen website zoals we in onderstaande afbeelding laten zien, kunnen we aantonen dat wij experts zijn op dit gebied. Niet veel webdesigners kunnen een 100% score realiseren. Onze kennis op het gebied van responsive design is dus goed voor de SEO resultaten van uw website.

Responsive website perfecte score

Test zelf uw website: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/.

Wij hebben als webdesigners ervaring met responsive websites die op alle apparaten perfect functioneren. Daarnaast weten we erg veel over SEO en de gevolgen van deze maatregel voor de vindbaarheid van uw website. Naast responsive design houden wij ons bezig met vele andere manieren om uw website SEO proof maken, zodat u zeker weet dat u ook mobiel gevonden wordt!
 

Ook interessant:
 • Website kleuren kiezen Website kleuren kiezen Het zoeken van de beste website kleuren kan een lastig proces zijn. Echter is het zoeken van de juiste website kleur eenvoudiger dan u denkt, mits u maar..
 • Responsive website, website responsive laten maken Responsive website, website responsive.. Een van de belangrijkste ontwikkelingen in 2011, was de komst van responsive websites, ook wel responsive webdesign genoemd. Onderzoek toont echter aan d..
 • Webpagina's vaker delen met social media Webpagina's vaker delen met social media Er is weer iets nieuws in website wereld. Addthis heeft het delen van webpagina’s via social media een nieuwe dimensie gegeven. Dit hebben zij geda..
 • Goede foto op website zorgt voor meer conversie Goede foto op website zorgt voor meer .. Wij zien helaas op veel websites dat het gebruik van afbeeldingen en foto's niet optimaal gebeurd. Het gebruik van foto's op een website is belangrijk. D..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Webdesign
 5. Responsive design goed voor SEO
Top