DDoS aanval bescherming

In de digitale wereld een bekend fenomeen: een DDoS aanval. Ook Vcreations wordt regelmatig aangevallen, gelukkig hebben wij DDoS aanval bescherming. Een DDoS (Distributed Denial of Service) aanval wordt meestal uitgevoerd door hackers die een website of netwerk willen platleggen. Het kan iedereen overkomen; van kleine bedrijven tot multinationals. Bent u eigenaar van een website? En u heeft geen DDoS aanval bescherming? Dat kan grote gevolgen hebben.

DDOS aanvallen Vcreations

Kijk! Maandelijks vangen wij honderden aanvallen op.

Waarom DDoS aanval bescherming?

Wat is eigenlijk een DDoS aanval?

Het volgende gebeurt met een DDoS aanval: de uitvoerder (attacker) geeft opdracht aan meerdere computers om tegelijkertijd meer data op te vragen dan de server aan kan. Tijdens een aanval krijgt de website server (victim) dus een overvloed aan data of aanvragen vanuit meerdere computers. Deze zijn meestal wereldwijd gelocaliseerd. Zonder DDoS aanval bescherming vangt uw website server direct de klappen op. Zie de afbeelding (bron: lifars.com) hieronder:

DDOS aanval voorbeeld

Dit zorgt ervoor dat de website overbelast raakt en al het dataverkeer niet meer kan verwerken. Met als gevolg het crashen van de server. De betrokken computers zijn ook erop ingesteld om keer op keer data op te vragen en alle feedback van de website server te negeren. Vandaar dat deze ook wel 'zombies' worden genoemd. Samen vormen de zombies: een botnet.

Een botnet: een leger van zombie computers

Via één computer meerdere computers aansturen

Met een botnet kan een hacker op afstand opdrachten doorgeven aan verschillende computers ongeacht de fysieke locatie. Hackers die gebruik maken van een botnet worden daarom ook wel gelabeld als botmaster. Elke computer is geïnfecteerd met een computerworm; een schadelijk computerprogramma die zich zelf vermenigvuldigt naar andere computers.

Computerwormen ondersteunen een DDoS aanval

Voorkom data overload: zorg voor DDoS aanval bescherming

Het verschil met een computervirus is dat een computerworm onopgemerkt aanwezig is. Een anti-malwaresoftware in combinatie met een DDoS aanval bescherming is daarom een goede preventieve voorzorgsmaatregel. Een anti-malwaresoftware voorkomt dat uw computer onderdeel wordt van een botnet; dat wil niemand natuurlijk. Het is een oneindig tijdrovend proces voor de server zonder maatregelen. Misschien beetje een gekke vergelijking, maar het valt te vergelijken met een afhaalrestaurant. De bestellingen zijn de aanvragen en de keuken is de website server.

DDoS aanval te vergelijken met een afhaalrestaurant?

Non-stop bestellingen die blijven komen...

Stel, een restaurant kan eigenlijk maar 100 orders verwerken op een dag. Maar opeens komen er uit het niets 1000, of zelfs 10.000 bestellingen erbij op hetzelfde moment. Alsof het niet erg genoeg is, worden de klaargemaakte bestellingen niet eens opgehaald en blijven de bestellingen komen. Het restaurant heeft het zo druk dat de keuken dit uiteraard niet aankan. Het gevolg is vertraging in de verwerking van orders en bestellingen die nooit aan de beurt komen. In het ergste geval houdt de keuken ermee op. Kortom, de server crasht en de website gaat offline. Als u eigenaar bent van een website, dan vraagt u zich waarschijnlijk af: op welke manier kan ik DDoS aanval bescherming krijgen? Wij hebben uiteraard een preventieve methode.

Een platform voor DDoS aanval bescherming

Wordt geen slachtoffer van een DDoS aanval

Voornamelijk kleinere websites zijn vaak een makkelijke prooi voor een aanval, vanwege het ontbreken van een DDoS aanval bescherming. Wij hebben een samenwerking met dè expert op het gebied van bescherming tegen verschillende DDoS aanvallen. DDoS aanval bescherming gebeurt door distributie van de datastroom. De enorme hoeveelheid data wordt verspreid over meerdere servers. Normaal gesproken heeft een website een uniek IP-adres, waardoor een DDoS aanval toegespitst kan worden naar één locatie/server. Wij bieden DDoS aanval bescherming door uw website dezelfde IP-adres te geven als meer dan twee miljoen(!) anderen wereldwijd.

 

Wij zorgen ervoor dat uw website onderdeel is van 23 verschillende internationale servers. Dit betekent dat een gerichte aanval vrijwel onmogelijk is, data wordt altijd verspreid over een internationaal netwerk. Uw website kan daardoor nog steeds online blijven voor de bezoekers tijdens een ‘overload’ aan data. Mocht het een grote DDoS aanval zijn, dan is de schade beperkt en de website in ieder geval snel weer online.

Mocht u DDoS aanval bescherming willen, laat het ons vooral weten!

Ook interessant:
 • Update DDoS Update DDoS We hebben op 2 februari om 22:00 uur een zware DDoS aanval gehad die redeijk veel overlast heeft veroorzaakt. Hierdoor heeft een deel van onze websites g..
 • Website beveiligen met SSL verbinding Website beveiligen met SSL verbinding Online privacy lijkt tegenwoordig niet te bestaan. Vooral met de komst van sociale media lijkt iedereen van alles met elkaar te willen delen. Wij laten o..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Optimalisatie
 5. DDoS aanval bescherming
Top