Snelheid van website testen

U heeft vast en zeker een fantastische website. Mooie foto’s, fantastische video’s en wervende teksten staan op effectieve landingspagina’s. Niks staat het doen van een aanvraag voor uw bezoekers nog in de weg. Of toch wel? Valt het resultaat tegen en krijgt u uw website niet hoog genoeg in Google.. Dit kan te maken hebben met de snelheid van uw website. Is dit bij u het geval? Test het! Het testen van de snelheid van een website kan via verschillende online tools. 

Is uw website snel genoeg?

Makkelijk online te testen

Gelukkig zijn er velen tools ontwikkeld waarmee u op eenvoudige wijze de snelheid van uw website kunt testen. Aan de hand van testuitslagen kunt u vervolgens de snelheid van uw website verbeteren. Kunt u dat niet zelf? Leg de resultaten dan vooral bij uw website bouwer neer. 

De tools die wij het meest gebruiken zet ik hier even op een rijtje. Test de snelheid van uw website met deze tools. Het testen van de snelheid van uw website gaat snel en is ook nog eens gratis. Waar wacht u nog op?

Test de snelheid van uw website

Drie website testtools die u kunt gebruiken

Google PageSpeed: Deze tool is favoriet voor veel marketeers.  Sommige web ontwikkelaars maken van het behalen van hoge scores hun beroep. Je krijgt waardevolle informatie wanneer de snelheid van de website verbeterd kan worden. De snelheid van uw website testen kan via:  https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Snelheid van website testen Pagespeed

 

Pingdom Website Speed Test: Deze tool test de snelheid van uw website nauwkeurig. De testdata is alleen iets lastiger te interpreteren dan die van Google PageSpeed. De snelheid van uw website testen kan via: https://tools.pingdom.com/

Snelheid van website testen Pingdom

 

Gtmetrix: Deze tool test iets minder snel dan de vorige twee. De testresultaten zijn ook iets lastiger te interpreteren, maar de resultaten zijn nauwkeurig. Als er iets verbeterd kan worden dan geeft de tool advies. Test de snelheid van uw website hier: https://gtmetrix.com

Snelheid van website testen GTmetrix

Snelheid getest en goede score?

De score zegt niet alles!

Het kan zijn dat uw pagina goed geoptimaliseerd is en daardoor een goede score krijgt. Door veel beeldmateriaal kan een pagina alsnog langzaam laden. Zorg er daarom altijd voor dat de laadtijd van uw webpagina's onder de 2 seconden zit. Is dat het geval? Koppel bijvoorbeeld Google Analytics. In Google Analytics ziet u precies welke pagina's te langzaam laden.

Snelheid van website testen in Analytics

Fouten die de website vertragen

Voorkom een lange laadtijd

Veel websites zijn traag door veel gemaakte fouten. Deze fouten zijn eenvoudig te herstellen. De belangrijkste fouten zal ik hieronder even benoemen:

Website versnellen door goede foto’s

Afbeelding zijn een hoofdoorzaak voor trage websites

Afbeeldingen niet in het juiste formaat: vaak worden de afbeeldingen in een verkeerd formaat op de website gepubliceerd. De afbeeldingen zijn vaak groter dan het formaat waarin deze op de pagina getoond worden. Daardoor laat uw website trager. Met als gevolg dat Google uw website lager tussen de resultaten zet, maar ook uw bezoekers gaan eerder afhaken. U kunt twee dingen doen:

Optie één: U kunt de afbeeldingen in het juiste formaat toevoegen. Nadeel is wel dat u voor computers grotere afbeeldingen wenst dan voor mobiele apparaten. Wanneer u het ideale formaat voor een mobiel apparaat toevoegt is deze wazig voor computers. Wanneer u het ideale formaat voor computers kiest is deze te zwaar voor mobiele apparaten.

Optie twee is daarom beter: U kunt een afbeeldingen compressor op de server waar uw website op staat installeren. Deze compressor begrijpt met welk apparaat uw bezoeker uw website bekijkt en optimaliseert vervolgens de afbeeldingen voor dat apparaat. MOD_Pagespeed is een module die u daarvoor kunt gebruiken.

Website versnellen met browsercaching

Laat browsers alles maar een keer downloaden

Bij veel websites worden alle betstanden bij iedere pagina vernieuwing opnieuw gedownload. Maar dat is vaak niet nodig en dat vertraagt enorm. Gelukkig kunnen wij browsercaching via HTACCES eenvoudig inschakelen. Aan de hand van een simpel code fragment krijgt de browser de opdracht om eerder gedownloade bestanden te hergebruiken.  Dit versneld websites aanzienlijk.

Website versnellen met het minimaliseren van JS en CSS

Volledig geautomatiseerd met slechts een plug-in

Minimaliseren van javascript en CSS: Voor sommige gaat dit nu misschien te ver. Het is echter eenvoudig. Wanneer er een plug-in zoals Autoptimize of Pagespeed op de server geïnstalleerd wordt gaat dit zelfs automatisch. Wat het doet is simpel. Het haalt alle spaties en witregels uit de code., het comprimeert de code en cached de code op server niveau.  Daarnaast wordt opmaak code bovenaan geplaatst en javascripts onderaan. Gewoon zoals het hoort eigenlijk.

Website versnellen door goede hosting

Let niet alleen op prijs!

Iedere hosting provider host websites op een eigen manier. De ene provider zet 20 websites op een server en de andere 200. Onder andere daardoor variëren prijzen, maar kan ook de kwaliteit van de hosting omgeving variëren.

Is mijn website snel genoeg?

Eenvoudig testen & aanpakken!

Heeft u de snelheid van uw website getest en komt u er niet uit? Laat ons de snelheid van uw website testen. Misschien kunnen wij u helpen met het verbeteren van de snelheid. Neem daarover even contact met ons op.

Ook interessant:
 • Webdesign trends 2016 Webdesign trends 2016 Responsive webdesign was in 2015 al booming. De webdesign trends 2016 blijven gefocust op optimale functionaliteit; ook bij kleine smartphone en tablet s..
 • E-mail berichten voor linkbuilding E-mail berichten voor linkbuilding Iedereen maakt gebruik van het medium e-mail. E-mail is een van de meest gebruikte communicatiemiddelen ter wereld. Zo wordt er ook gebruik gemaakt&..
 • Gratis foto’s voor website Gratis foto’s voor website Kan dat? Ja, natuurlijk kan dat! Gratis foto’s voor uw website kunnen gedownload worden op stock photo websites die dergelijke foto’s gratis ..
 • Nieuwe website nodig of huidige website optimaliseren? Nieuwe website nodig of huidige websit.. Als internetbureau zijn wij met de tijd meegegaan. Maar, wij gebruiken bijna ons hele leven dezelfde website. Toch is deze website met de jaren beho..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Optimalisatie
 5. Snelheid van website testen
Top