Positie in Google controleren?

Wat is een positie in Google eigenlijk? Een positie in Google staat voor hoe hoog uw website in de zoekresultaten scoort. Hoe hoog de website te zien zal zijn kunt u zien bij de zoekresultaten in Google. Maar let op: de zoekresultaten zijn persoonsgebonden. Een positie in google controleren is daardoor niet zo eenvoudig als het lijkt.

Gepersonaliseerde zoekresultaten

Niet iedereen krijgt dezelfde resultaten te zien

Google is een veelgebruikte zoekmachine. Daarom is het belangrijk om wekelijks uw positie in Google te controleren. Bij het gebruiken van deze zoekmachine zult u er eigenlijk al snel achter komen dat Google gebruik maakt van verschillende zoekresultaten. Deze resultaten kunnen bij iedereen anders zijn en worden. Dit is afhankelijk van het apparaat, de locatie van de gebruiker, het surfgedrag en nog velen andere factoren.

Dit noemt Google de gepersonaliseerde zoekresultaten. Google laat namelijk de resultaten zien die het hoogst scoren op basis van iemand zijn of haar interesses. Dit betekent niet dat bij iedereen die dezelfde zoektermen invult hetzelfde resultaat te zien zal zijn. Toch de daadwerkelijke positie in Google controleren? Daar zijn verschillende tools voor.

Werkelijke positie in Google controleren?

Gebruik een SERP checker

Het vinden van de werkelijke positie in Google is makkelijker dan het lijkt. Er bestaat namelijk een site die de positie van verschillende soorten zoektermen tegelijk kan controleren. Bij het checken van deze zoektermen kunt u de positie van de website zien. Dit is een gratis website waar zonder registratie gebruik van gemaakt kan worden. U kunt er meerdere zoektermen mee op zoeken van één domeinnaam. Meer domeinnamen checken? Dan zult u wel een account moeten aanmaken. De site die hiervoor gebruikt kan worden heet: www.whatsmyserp.com

Google positie checken met SERP checker

De werking van de SEPR checker

 • U voert uw domeinnaam in. Dit is het adres van uw eigen website.

 • Daarna kunt u het land selecteren waarin u de posities in Google wilt controleren. Dit kan internationaal voor .com zijn of landelijk, in Nederland voor .NL

 • Om te checken hoe de website concurreert met andere websites vult u maximaal 3 concurrenten in. Door dit in te voeren kun u later zien wat uw positie ten opzichte van deze concurrenten is.

 • Na het invullen van de concurrenten kunt u de zoektermen gaan invullen. Wanneer u meerdere zoekwoorden wilt toevoegen kun u op add row klikken. Dit staat onderin het venster.

 • Nadat u alle zoektermen heeft ingevuld klikt u op check all keywords. Na deze check zullen de resultaten van uw positie in Google getoond worden. De SEPR checker geeft u ook de mogelijkheid om de top 10 pagina’s van zoektermen te bekijken.

De SEPR checker helpt bij het vinden van de huidige positie van verschillende websites in de zoekresultaten. Dankzij deze checker zul u meer inzicht hebben in uw huidige positie in Google en zult u kunnen zien hoe uw website ervoor staat. Dankzij de SEPR checker kunt u makkelijker uw concurrentiepositie in de gaten houden.

Ook interessant:
 • Webdesign trends 2016 Webdesign trends 2016 Responsive webdesign was in 2015 al booming. De webdesign trends 2016 blijven gefocust op optimale functionaliteit; ook bij kleine smartphone en tablet s..
 • E-mail berichten voor linkbuilding E-mail berichten voor linkbuilding Iedereen maakt gebruik van het medium e-mail. E-mail is een van de meest gebruikte communicatiemiddelen ter wereld. Zo wordt er ook gebruik gemaakt&..
 • Gratis foto’s voor website Gratis foto’s voor website Kan dat? Ja, natuurlijk kan dat! Gratis foto’s voor uw website kunnen gedownload worden op stock photo websites die dergelijke foto’s gratis ..
 • Nieuwe website nodig of huidige website optimaliseren? Nieuwe website nodig of huidige websit.. Als internetbureau zijn wij met de tijd meegegaan. Maar, wij gebruiken bijna ons hele leven dezelfde website. Toch is deze website met de jaren beho..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Optimalisatie
 5. Positie in Google controleren?
Top