10
jan
2017

Google update straft websites met pop-ups

10 januari 2017 is Google begonnen met het bestraffen van websites die opdringerige pop-ups gebruiken. Opdringerige pop-ups zijn blokkeringen die ervoor zorgen dat de huidige pagina die bezocht wordt tijdelijk bedekt is. Hierdoor is alleen de pop-up te zien in plaats van de website die bezocht wordt. Dit belemmert bezoekers en dat wilt Google graag bestraffen. Helemaal top!

Pop-ups die Google niet kan waarderen

Ja, wegwezen met deze pop-ups!

Eindelijk is de tijd rijp om websites met de volgende pop-ups te verbannen. Helaas! Minder inkomsten voor de eigenaar.

 • Google straft vooral pop-ups die groot zijn en de pagina's op de website moeilijk laten zien;
 • Banners die in beeld verschijnen en advertenties die niet weg te klikken zijn;
 • Lay-outs waarbij er eerst naar beneden gescrollt moet worden, voordat de content te zien is.

Welke pop-ups zijn wel toegestaan?

Gelukkig! Niet alle pop-ups worden bestraft

Sommige pop-ups bieden toegevoegde waarde. Websites met deze pop-ups worden niet bestraft. Enkele voorbeelden:

 • Cookies vermelden is toegestaan;
 • Pop-ups die de leeftijd van de bezoeker vraagt voordat de bezoeker toegang tot de website krijgt;
 • Lay-out waarbij je eerst naar beneden moet scrollen voordat de content te zien is.

Waarom deze Google update?

Betere ervaring voor de bezoeker van uw website

Google wilt graag dat de content toegankelijk voor de bezoekers is en blijft. Google straft websites die gebruik maken van opdringende pop-ups door ze een lagere positie te geven in de zoekresultaten. Google hoopt daarmee dat website eigenaren de websites aanpassen.

In Google gezakt?

O nee, dit moet u doen!

Tja, eigen schuld dikke bult. Maar om dit te voorkomen of te herstellen is het vooral belangrijk om te zorgen dat u let op het gebruik van de pop-ups. Laat de pop-up niet te groot zijn zodat de pagina zichtbaar blijft. Maak vooral geen gebruik van banners of advertenties die niet weg te klikken zijn. Dit kan niet alleen Google irriteren, nog veel belangrijker eigenlijk, het irriteert uw bezoekers!

Ook interessant:
 • Google update Fred Google update Fred 8 maart 2017: Google wilt graag de beste zoekmachine zijn en voert daarom regelmatig nieuwe updates uit. Ze willen namelijk de kwaliteit van de zoekresul..
 • Google update straft websites met pop-ups Google update straft websites met pop-.. 10 januari 2017 is Google begonnen met het bestraffen van websites die opdringerige pop-ups gebruiken. Opdringerige pop-ups zijn blokkeringen die ervoor ..
 • Google's mobiel vriendelijke update Google's mobiel vriendelijke update Google is sinds april 2015 begonnen met het ranken van websites op mobiele gebruiksvriendelijkheid. Deze update heeft Google op 12 mei 2016 nog meer uitg..
 • Google Pigeon update Google Pigeon update Google heeft op 24 juli 2014 de Pigeon update uitgevoerd. Google had als doel om lokale vindbaarheid te verbeteren. Google update 'Pigeon' is er ..
 • Google Pirate update Google Pirate update 10 Augustus 2012 Google heeft in augustus de Pirate update gelanceerd. Deze update is gelanceerd om websites die auteurswetten overtreden te bestrijde..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..
 • Zelf een online bedrijf starten Zelf een online bedrijf starten Ga jij een eigen online bedrijf starten? Dan durf jij de stap te zetten. Super tof. Want, jij wordt directeur! Dat klinkt alleen al fantastisch. Dus waar..
 • 10 valkuilen bij webshop beginnen 10 valkuilen bij webshop beginnen Een webshop beginnen klinkt erg aantrekkelijk. Het is van belang dat je voor jezelf helder hebt wat je precies moet doen om een webshop te kunnen beginne..
 • Starten met video in uw webshop Starten met video in uw webshop Wilt u uw webshop verbeteren door meer traffic te genereren naar uw webwinkel? U kunt dit bereiken door content marketing in te zetten. Op dit moment is ..
 • Veranderd voice search SEO? Veranderd voice search SEO? Voice search is een groeiende markt. Grote partijen steken veel geld in deze markt. In een periode van ongeveer één jaar zijn er al ve..
 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Nieuws
 4. SEO
 5. Google update straft websites m..
Top