Google Pigeon update

Google heeft op 24 juli 2014 de Pigeon update uitgevoerd. Google had als doel om lokale vindbaarheid te verbeteren. Google update 'Pigeon' is er op gericht om de locatie van de bezoeker beter te gaan linken aan de omgeving.

Google heeft daarbij gezocht naar de relevantste overeenkomsten. Wanneer er op Google naar een restaurant gezocht wordt in de omgeving ,hoort u de dichtstbijzijnde mogelijkheden te zien te krijgen die het meest overeenkomen met de door u ingevulde zoekopdracht.

Waar heeft Google naar gekeken?

Lokale zoekresultaten

Google heeft vooral gekeken naar locatie en afstand bij het rangschikken van de resultaten. Ook heeft Google gelet op de bekendheid van uw bedrijf.

Waar u op kunt letten

Een paar tips

 • Uw reviews zijn nu nog belangrijker. Reviews hebben namelijk invloed op de ranking in de zoeklijsten. Hoe beter uw reviews hoe hoger u te vinden zult zijn. Probeer vooral klanten te motiveren om een review voor uw bedrijf te schrijven. Reageer zo nodig ook op deze reviews, dan zien uw klanten dat u feedback op prijs stelt.

 • Houd u openingstijden up-to-date.

 • U kunt letten op uw bekendheid. Google hecht veel waarde aan bekende plekken waar veel mensen vertrouwd mee zijn. U kunt meer bekendheid genereren door: links te gebruiken, artikelen online te plaatsen of door vindbaar te zijn in adres en telefoonboeken.

 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. SEO
 5. Google Pigeon update
Top