Google Penguin update

Wat houdt de Google update Penguin in?

De Google penguin update is 24 april 2012 gelanceerd. Deze update is doorgevoerd om webspam tegen te gaan. Google Penguin spoort slechte links op. De Google Penguin update richt zich op de kwaliteit van verwijzende links. Hiermee hoopt Google linkspam tegen te gaan.

Als Google het door heeft dat uw website over geoptimaliseerd is , dan zult u lager in de zoekresultaten komen. Websites die over geoptimaliseerd zijn bevatten vaak teveel zoekwoorden. Dit kan bij paginatitels of bij ankerteksten voorkomen. Google wilt voorkomen dat websites die veel linkspam gebruiken hoger in de zoeklijsten kunnen komen dan websites met goede content.

Waar kunt u op letten?

Een paar handige tips

 • Zorg dat u vooral geen links heeft van websites die niks met uw website te maken heeft. Irrelevante websites worden door Google namelijk niet gewaardeerd.

 • Controleer uw links en verwijder eventueel slechte links.

 • Voorkom vooral dat uw website te erg geoptimaliseerd is. Dit valt Google namelijk ook op.

 • Zorg dat de content van uw website relevant voor de bezoeker is.

 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. SEO
 5. Google Penguin update
Top