Google Owl update

26 april 2017: Google is een nieuw project begonnen om nep-nieuws tegen te gaan. Tegenwoordig krijgt Google steeds meer te maken met aanstootgevende zoekresultaten. Google heeft hiervoor maatregelen bedacht om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het nieuws goed is en goed kan blijven.

Maatregelen Google Owl update

Twee belangrijke maatregelen

Google is begonnen met een nieuw feedback systeem. Hierbij geeft Google de mogelijkheid om de bezoeker een zoekresultaat te laten rapporteren. Daarbij staan er opties vermeld die aangevinkt kunnen worden. Google vraagt wat er ongepast was aan het zoekresultaat en hoe het zoekresultaat overgekomen is.

Een andere maatregel die Google genomen heeft is om de kwaliteit van de websites beter te gaan controleren. Websites met verantwoorde content zullen meer waarde krijgen en websites met een lagere kwaliteit content juist minder. Google let vooral op websites die misleidend kunnen zijn, maar ook op ongepaste websites.

Doel Google Owl update

Google imago behouden en verbeteren

Google hoopt met deze update hun imago als beste zoekmachine ter wereld staande te kunnen houden.

Ook interessant:
 • Google update Fred Google update Fred 8 maart 2017: Google wilt graag de beste zoekmachine zijn en voert daarom regelmatig nieuwe updates uit. Ze willen namelijk de kwaliteit van de zoekresul..
 • Google update straft websites met pop-ups Google update straft websites met pop-.. 10 januari 2017 is Google begonnen met het bestraffen van websites die opdringerige pop-ups gebruiken. Opdringerige pop-ups zijn blokkeringen die ervoor ..
 • Google's mobiel vriendelijke update Google's mobiel vriendelijke update Google is sinds april 2015 begonnen met het ranken van websites op mobiele gebruiksvriendelijkheid. Deze update heeft Google op 12 mei 2016 nog meer uitg..
 • Google Pigeon update Google Pigeon update Google heeft op 24 juli 2014 de Pigeon update uitgevoerd. Google had als doel om lokale vindbaarheid te verbeteren. Google update 'Pigeon' is er ..
 • Google Pirate update Google Pirate update 10 Augustus 2012 Google heeft in augustus de Pirate update gelanceerd. Deze update is gelanceerd om websites die auteurswetten overtreden te bestrijde..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. SEO
 5. Google Owl update
Top