4
dec
2017

Langere beschrijvingen in Google

Sinds kort kunnen webmasters langere beschrijvingen in Google plaatsen. Dit heeft Google gedaan om zoekers een goed beeld te geven van de landingspagina. Een langere meta-beschrijving in Google houdt in dat webmasters meer dan 160 tekens kunnen plaatsen. Er wordt verteld dat een langere beschrijving in Google meer relevantie geeft op de zoekopdrachten.

Oude meta-beschrijvingen aanpassen?

Nee, dat hoeft voorlopig niet!

Vaak gebruikt Google niet de meta-beschrijvingen in de resultaten. Deze worden vaak automatisch gegenereerd op basis van de zoekopdrachten en de inhoud van de pagina’s. Maar is het nou nodig om een langere meta-beschrijvingen in Google te plaatsen?

Google vertelt webmasters dat de oude meta beschrijvingen niet aangepast hoeven te worden. Het veranderen naar een langere beschrijving in Google hoort een dynamisch proces te zijn. Dit heeft een Googlemedewerker op Twitter doorgegeven. Het hoeft dus niet maar het kan wel.

Hoe lang kan de meta-description nu zijn?

Maximaal 320 tekens! Twee keer zoveel dan voorheen.

Veel webmasters willen weten hoe lang de meta description nu mag zijn. En of de 160 tekens limiet aanbevolen wordt. Een Googlemedewerker geeft aan dat de nieuwe meta description max. 320 tekens gaat zijn. Worden langere beschrijvingen in Google de nieuwe standaard? Of wordt dit weer aangepast? Daar moeten we nog op wachten.

Wat vinden jullie van de langere beschrijving in Google? Laat ons je mening weten.

Ook interessant:
 • Positie in Google controleren? Positie in Google controleren? Wat is een positie in Google eigenlijk? Een positie in Google staat voor hoe hoog uw website in de zoekresultaten scoort. Hoe hoog de website te zien zal..
 • Google update Fred Google update Fred 8 maart 2017: Google wilt graag de beste zoekmachine zijn en voert daarom regelmatig nieuwe updates uit. Ze willen namelijk de kwaliteit van de zoekresul..
 • Google update straft websites met pop-ups Google update straft websites met pop-.. 10 januari 2017 is Google begonnen met het bestraffen van websites die opdringerige pop-ups gebruiken. Opdringerige pop-ups zijn blokkeringen die ervoor ..
 • Google Owl update Google Owl update 26 april 2017: Google is een nieuw project begonnen om nep-nieuws tegen te gaan. Tegenwoordig krijgt Google steeds meer te maken met aanstootgevende zoek..
  1. Website laten maken
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. SEO
  5. Langere beschrijvingen in Google
  Top