4
dec
2017

Langere beschrijvingen in Google

Sinds kort kunnen webmasters langere beschrijvingen in Google plaatsen. Dit heeft Google gedaan om zoekers een goed beeld te geven van de landingspagina. Een langere meta-beschrijving in Google houdt in dat webmasters meer dan 160 tekens kunnen plaatsen. Er wordt verteld dat een langere beschrijving in Google meer relevantie geeft op de zoekopdrachten.

Oude meta-beschrijvingen aanpassen?

Nee, dat hoeft voorlopig niet!

Vaak gebruikt Google niet de meta-beschrijvingen in de resultaten. Deze worden vaak automatisch gegenereerd op basis van de zoekopdrachten en de inhoud van de pagina’s. Maar is het nou nodig om een langere meta-beschrijvingen in Google te plaatsen?

Google vertelt webmasters dat de oude meta beschrijvingen niet aangepast hoeven te worden. Het veranderen naar een langere beschrijving in Google hoort een dynamisch proces te zijn. Dit heeft een Googlemedewerker op Twitter doorgegeven. Het hoeft dus niet maar het kan wel.

Hoe lang kan de meta-description nu zijn?

Maximaal 320 tekens! Twee keer zoveel dan voorheen.

Veel webmasters willen weten hoe lang de meta description nu mag zijn. En of de 160 tekens limiet aanbevolen wordt. Een Googlemedewerker geeft aan dat de nieuwe meta description max. 320 tekens gaat zijn. Worden langere beschrijvingen in Google de nieuwe standaard? Of wordt dit weer aangepast? Daar moeten we nog op wachten.

Wat vinden jullie van de langere beschrijving in Google? Laat ons je mening weten.

Ook interessant:
 • Positie in Google controleren? Positie in Google controleren? Wat is een positie in Google eigenlijk? Een positie in Google staat voor hoe hoog uw website in de zoekresultaten scoort. Hoe hoog de website te zien zal..
 • Google update Fred Google update Fred 8 maart 2017: Google wilt graag de beste zoekmachine zijn en voert daarom regelmatig nieuwe updates uit. Ze willen namelijk de kwaliteit van de zoekresul..
 • Google update straft websites met pop-ups Google update straft websites met pop-.. 10 januari 2017 is Google begonnen met het bestraffen van websites die opdringerige pop-ups gebruiken. Opdringerige pop-ups zijn blokkeringen die ervoor ..
 • Google Owl update Google Owl update 26 april 2017: Google is een nieuw project begonnen om nep-nieuws tegen te gaan. Tegenwoordig krijgt Google steeds meer te maken met aanstootgevende zoek..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..
 • Zelf een online bedrijf starten Zelf een online bedrijf starten Ga jij een eigen online bedrijf starten? Dan durf jij de stap te zetten. Super tof. Want, jij wordt directeur! Dat klinkt alleen al fantastisch. Dus waar..
 • 10 valkuilen bij webshop beginnen 10 valkuilen bij webshop beginnen Een webshop beginnen klinkt erg aantrekkelijk. Het is van belang dat je voor jezelf helder hebt wat je precies moet doen om een webshop te kunnen beginne..
 • Starten met video in uw webshop Starten met video in uw webshop Wilt u uw webshop verbeteren door meer traffic te genereren naar uw webwinkel? U kunt dit bereiken door content marketing in te zetten. Op dit moment is ..
 • Veranderd voice search SEO? Veranderd voice search SEO? Voice search is een groeiende markt. Grote partijen steken veel geld in deze markt. In een periode van ongeveer één jaar zijn er al ve..
 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Nieuws
 4. SEO
 5. Langere beschrijvingen in Google
Top