17
mei
2018

Google doet een boekje open

Onlangs heeft Google een nieuw rapport uitgebracht over retailgerichte zoektermen. Dit zijn de zoektermen waar webwinkels en webshops op gevonden worden. In begin mei publiceerde Google een nieuw rapport over 3 retailgerichte zoektermen die erg bekend worden onder doelgroepen. De gegevens uit het rapport zijn allemaal zoekopdrachten vanaf een smartphone. Hieronder een overzicht van de 3 zoektermen zodat jij deze boot niet mist.

Iets ‘that looks like’ of ‘similar to’ een merk

‘Rock that looks like a diamond’

De eerste zoektermen die Google publiceert zijn ‘that looks like’ of ‘similar to’. Dit is met 60% gestegen afgelopen 2 jaar. Voorbeelden die Google beschrijft van dit soort opdrachten zijn: ‘Honda that looks like Ferrari’ of ‘cars similar to jeep wrangler’.

‘Under $…..’ zoekopdrachten

175% groei in zoekmachine Google

Het zoeken naar iets wat we willen onder een prijs van bijvoorbeeld 100 euro, is gestegen met 175% in de laatste 2 jaar. Voorbeelden die Google hiervan geeft: ‘cheap window air conditioners under $100’ of ‘cars under $3000’.

Soort gelijke merk

'Brands like patagonia'  

De laatste zoekopdrachten die Google publiceert zijn ‘brands like’ of ‘stores like’. Ook deze zoektermen zijn met 60% gestegen afgelopen twee jaar. Google’s voorbeelden hiervan zijn: ‘brands like patagonia’ of ‘stores like victoria’s secret but cheaper’. Dit is een mogelijkheid voor merken die nog niet zo bekend zijn, om zich te onderscheiden.

Hier liggen natuurlijk mogelijkheden voor online retailers en SEO-specialisten om op in te spelen. Zo kan er nog meer bezoekersverkeer gegenereerd worden op jouw webshop. Google adviseert om jouw webshop te optimaliseren voor deze zoektermen, zodat ook jij sneller meegenomen wordt in de keuze van een consument. Benieuwd naar het rapport? Kijk dan op: https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/shopper-research/

Heb jij jouw webshop al geoptimaliseerd aan de hand van dit rapport? Laat het ons weten! 

  • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..
  • Zelf een online bedrijf starten Zelf een online bedrijf starten Ga jij een eigen online bedrijf starten? Dan durf jij de stap te zetten. Super tof. Want, jij wordt directeur! Dat klinkt alleen al fantastisch. Dus waar..
  • 10 valkuilen bij webshop beginnen 10 valkuilen bij webshop beginnen Een webshop beginnen klinkt erg aantrekkelijk. Het is van belang dat je voor jezelf helder hebt wat je precies moet doen om een webshop te kunnen beginne..
  • Starten met video in uw webshop Starten met video in uw webshop Wilt u uw webshop verbeteren door meer traffic te genereren naar uw webwinkel? U kunt dit bereiken door content marketing in te zetten. Op dit moment is ..
  • Veranderd voice search SEO? Veranderd voice search SEO? Voice search is een groeiende markt. Grote partijen steken veel geld in deze markt. In een periode van ongeveer één jaar zijn er al ve..
  1. Website laten maken
  2. Over ons
  3. Nieuws
  4. SEO
  5. Google doet een boekje open
Top