Google doet een boekje open

Onlangs heeft Google een nieuw rapport uitgebracht over retailgerichte zoektermen. Dit zijn de zoektermen waar webwinkels en webshops op gevonden worden. In begin mei publiceerde Google een nieuw rapport over 3 retailgerichte zoektermen die erg bekend worden onder doelgroepen. De gegevens uit het rapport zijn allemaal zoekopdrachten vanaf een smartphone. Hieronder een overzicht van de 3 zoektermen zodat jij deze boot niet mist.

Iets ‘that looks like’ of ‘similar to’ een merk

‘Rock that looks like a diamond’

De eerste zoektermen die Google publiceert zijn ‘that looks like’ of ‘similar to’. Dit is met 60% gestegen afgelopen 2 jaar. Voorbeelden die Google beschrijft van dit soort opdrachten zijn: ‘Honda that looks like Ferrari’ of ‘cars similar to jeep wrangler’.

‘Under $…..’ zoekopdrachten

175% groei in zoekmachine Google

Het zoeken naar iets wat we willen onder een prijs van bijvoorbeeld 100 euro, is gestegen met 175% in de laatste 2 jaar. Voorbeelden die Google hiervan geeft: ‘cheap window air conditioners under $100’ of ‘cars under $3000’.

Soort gelijke merk

'Brands like patagonia'  

De laatste zoekopdrachten die Google publiceert zijn ‘brands like’ of ‘stores like’. Ook deze zoektermen zijn met 60% gestegen afgelopen twee jaar. Google’s voorbeelden hiervan zijn: ‘brands like patagonia’ of ‘stores like victoria’s secret but cheaper’. Dit is een mogelijkheid voor merken die nog niet zo bekend zijn, om zich te onderscheiden.

Hier liggen natuurlijk mogelijkheden voor online retailers en SEO-specialisten om op in te spelen. Zo kan er nog meer bezoekersverkeer gegenereerd worden op jouw webshop. Google adviseert om jouw webshop te optimaliseren voor deze zoektermen, zodat ook jij sneller meegenomen wordt in de keuze van een consument. Benieuwd naar het rapport? Kijk dan op: https://www.thinkwithgoogle.com/consumer-insights/shopper-research/

Heb jij jouw webshop al geoptimaliseerd aan de hand van dit rapport? Laat het ons weten! 

  • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
  • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
  • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
  • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

  1. Website laten maken
  2. Over ons
  3. Blog
  4. SEO
  5. Google doet een boekje open
Top