5 Tips voor een natuurlijk linkprofiel

Als je hoger in de zoekmachines wilt komen, is een natuurlijk linkprofiel een vereiste. Backlinks zijn een belangrijke factor voor een linkprofiel. Alle backlinks gezamenlijk wordt het linkprofiel van jouw website genoemd. Des te beter de kwaliteit en kwantiteit van deze backlinks, des te groter de kans dat je een hoge positie claimt in de zoekmachines.

Door steeds meer updates van Google, wordt linkbuilding lastiger. Google doorziet steeds beter verschillende tactieken die gebruikt worden door SEO-specialisten. Google wilt zo min mogelijk manipulatie in de zoekresultaten en kijkt voornamelijk of een linkprofiel natuurlijk is. Om ervoor te zorgen dat je een natuurlijk linkprofiel creëert, geven wij je 5 tips voor een natuurlijk linkprofiel.

1. Zorg voor relevante links

Update Google’s algoritme

Vroeger maakte het niet uit op welke website je link te vinden was. Google beoordeelde websites toen op het aantal backlinks. Elke link werd als een aanbeveling gezien voor jouw website. Dat is in de afgelopen jaren enorm veranderd.

Door updates van Google’s algoritme, kijken ze nu ook naar de relevantie van een backlink. Als het onderwerp van een site die naar jou linkt, niet overeenkomt met het onderwerp op jouw website, vind Google de link niet relevant en levert het vrij weinig op. Op een site over robots en de technieken hiervan zul je dus geen linkjes aantreffen over dierentuinen. Door voornamelijk relevante links te gebruiken zorg je ervoor dat je minder snel afgestraft wordt door Google.

2. Gebruik niet overal dezelfde anchortekst

Anchortekst over-optimalisatie afgestraft

Een anchortekst is het stukje tekst waar de hyperlink, de link naar jouw website, in verwerkt zit. Door op dat stukje tekst te klikken, komen bezoekers op jouw pagina terecht. Deze anchortekst moet echter zoveel mogelijk verschillen.

Vroeger was het belangrijk je domeinnaam en zoektermen erin te verwerken. Dit is veranderd. Sinds Google’s update wordt anchor tekst over-optimalisatie afgestraft. Probeer dus te spelen in zinsopbouw, meervoud, enkelvoud en gebruik synoniemen in je anchortekst.

3. Link niet alleen maar met sterke links

Zwakke links hebben ook waarde

Elke website heeft een bepaalde waarde. Natuurlijk is het aantrekkelijk om zoveel mogelijk hoge waardes uit te kiezen om mee te linken. Zo ziet Google het echter niet. Een natuurlijk linkprofiel bestaat uit sterke en zwakke links. Door alleen maar te linken met websites die een hoge waarde hebben, straft Google je af. Zorg dat je niet alleen websites met hoge waardes linkt, maar ook met websites met zwakkere waardes.

4. Probeer variatie aan te brengen in je backlinks

Niet alleen startpagina backlinks

Bij backlinks denken de meeste mensen al snel aan linkjes die op startpagina’s staan. Google kijkt echter naar variatie in backlinks. Het is dus niet de bedoeling dat jouw website alleen maar op startpagina’s gelinkt staan. Probeer dus ook te zorgen voor artikel marketing, persberichten, gast bloggen en links op sociale media. Overal is het zaak om op een niet-geforceerde manier naar je eigen website te linken.

5. No follow links zijn ook belangrijk

Natuurlijk linkprofiel wordt beloond

Er bestaat een verschil tussen follow links en no follow links. Een follow link is eigenlijk een soort aanbeveling van jouw website en zorgt voor een boost in de zoekresultaten. Een link die geen aanbeveling doet, omdat dit geblokkeerd is door de webmaster, is een no follow link. Deze links zorgen dus niet voor een boost in jouw zoekresultaten. Deze no follow links zijn voornamelijk op forums te vinden omdat webmasters niet willen dat waardevolle ‘link juice’ verloren gaat door verwijzingen in de commentaren van bezoekers. Waarom dan toch no follow links?

Zoals al eerder aangegeven let Google op een natuurlijk linkprofiel en beloont dit. Bij een natuurlijk linkprofiel, horen ook no follow links. Mensen die verwijzen naar jouw pagina, doen dit voornamelijk op sociale media en forums. Hier kunnen meningen uitgewisseld worden en dergelijke. Zonder no follow links, word jouw linkprofiel onnatuurlijker en dit wil je voorkomen.

Heb jij nog tips voor een natuurlijk linkprofiel? Laat ons je mening weten.
 

Ook interessant:
 • Webdesign trends 2016 Webdesign trends 2016 Responsive webdesign was in 2015 al booming. De webdesign trends 2016 blijven gefocust op optimale functionaliteit; ook bij kleine smartphone en tablet s..
 • Gratis foto’s voor website Gratis foto’s voor website Kan dat? Ja, natuurlijk kan dat! Gratis foto’s voor uw website kunnen gedownload worden op stock photo websites die dergelijke foto’s gratis ..
 • Nieuwe website nodig of huidige website optimaliseren? Nieuwe website nodig of huidige websit.. Als internetbureau zijn wij met de tijd meegegaan. Maar, wij gebruiken bijna ons hele leven dezelfde website. Toch is deze website met de jaren beho..
 • Snelheid van website testen Snelheid van website testen U heeft vast en zeker een fantastische website. Mooie foto’s, fantastische video’s en wervende teksten staan op effectieve landingspagina&rsq..
 • Positie in Google controleren? Positie in Google controleren? Wat is een positie in Google eigenlijk? Een positie in Google staat voor hoe hoog uw website in de zoekresultaten scoort. Hoe hoog de website te zien zal..
 • Google's mobiel vriendelijke update Google's mobiel vriendelijke update Google is sinds april 2015 begonnen met het ranken van websites op mobiele gebruiksvriendelijkheid. Deze update heeft Google op 12 mei 2016 nog meer uitg..
 • Langere beschrijvingen in Google Langere beschrijvingen in Google Sinds kort kunnen webmasters langere beschrijvingen in Google plaatsen. Dit heeft Google gedaan om zoekers een goed beeld te geven van de landingspagina...
 • 5 webdesign trends 2018 5 webdesign trends 2018 Voor webdesign trends 2018 blijft de nadruk op snelheid en optimalisatie. Door het groot gebruik op smartphones, zijn er echter wat nieuwe trends. De nad..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. SEO
 5. 5 Tips voor een natuurlijk link..
Top