Succes met videomarketing campagne

Contentmarketing is één van de beste manieren om traffic te generen naar uw website. Dit is de meest natuurlijke manier van linkbuilden. Voorbeelden van contentmarketing zijn blogs, artikelen, social media en videomarketing. Bloggen en social media actief inzetten doen veel bedrijven al.

Videomarketing daarentegen is de manier om uw bedrijf te onderscheiden van andere. Maar hoe begint u aan een videomarketing campagne? In dit artikel geven wij u wat redenen waarom u aan een videomarketing campagne moet doen.

Succes met videomarketing campagne

De kracht van videomarketing…

…in statistieken

Waarom zou u beginnen aan videomarketing? Wat zijn de voordelen van een videomarketing campagne? Hier wat algemene statistieken over video’s en wat ze voor u kunnen betekenen:

 • Maar liefst 74% van de online content is video-content;
 • De waarde van 1 minuut video, is gelijk aan 1,8 miljoen woorden in een blog;
 • Gemiddeld wordt er per persoon 1,5 uur aan video- content gekeken per dag;
 • 76% van de marketeers die video-content gebruiken, zegt dat de verkopen van het bedrijf zijn gestegen na gebruik hiervan;
 • Waar er tekst en een video op dezelfde pagina staan, geven 72% van de mensen aan liever via de video te leren over het product of de dienst;
 • Een video op een landingspagina kan de conversie van die pagina verhogen met 80%;
 • 83% van de video-content kijkers, overweegt de video te delen met zijn/ haar vrienden.

Kanalen voor videomarketing

Type content bepaald keuze

Om te beginnen aan een videomarketing campagne moet u natuurlijk de platformen voor videomarketing vinden om uw video's te publiceren. Er zijn verschillende kanalen waarop een video geupload kan worden. Video content kan ook enorm van elkaar verschillen. Het type content is belangrijk voor de keuze van het videomarketing kanaal. Welke kanalen zijn het belangrijkst voor een videomarketing campagne? We hebben 3 bekende platformen voor videomarketing voor u op een rijtje gezet: 

 • Youtube
 • Facebook
 • LinkedIn

Welk kanaal is voor u het best? Dit is sterk afhankelijk van uw branche. Weet wie uw doelgroep is, op welke kanalen uw doelgroep actief is en of het voor u überhaupt interessant is.

Videomarketing op YouTube

SEO proof

YouTube maakt gebruik van een soort algoritme. Het optimaliseren van de video is dus een vereiste. Zo kunnen er bepaalde tags aan video’s toegevoegd worden en is het aan te raden om deze tags ook in de titel van de video te verwerken. Niet alleen de titel die u aan de video geeft wordt meegenomen, ook de bestandsnaam. Daarnaast is het slim om een gepersonaliseerde, originele thumbnail te maken. Dit is het plaatje naast de titel van uw filmpje. Zo bent u makkelijk te vinden en te herkennen door uw doelgroep. Daarnaast kunt u via scripts ondertiteling toevoegen aan de video’s. Ook dit verhoogd uw vindbaarheid als hier zoekwoorden in staan.

Videomarketing via Facebook

Native video

Via Facebook is het ook mogelijk om aan videomarketing te doen. U kunt uw geposte video op YouTube delen via Facebook, maar dit heeft een kleinere impact dan wanneer u de video op Facebook post. Dit heet een zogenoemde native video. Facebook geeft de voorkeur aan video’s die rechtstreeks gepost zijn op Facebook. Facebook maakt het mogelijk een specifieke doelgroep te kiezen voor uw video. Zorg dus dat u hier onderzoek naar gedaan heeft. Videomarketing op Facebook kan zeer succesvol zijn.

LinkedIn en videomarketing?

Doelpubliek instellen

Ook op LinkedIn kunt u aan videomarketing doen. LinkedIn biedt sinds augustus 2017 namelijk ook de mogelijkheid voor videomarketing. Op Linkedin krijgen native video’s ook voorkeur boven externe video’s. LinkedIn maakt het ook mogelijk om uw doelpubliek in te stellen. Zorg dus ook dat u uw doelgroep al van tevoren weet. Videomarketing op LinkedIn? Een aanrader!

Conclusie

Niet alleen videomarketing

Voordat u begint aan een videomarketing campagne, nog even een kleine samenvatting wat u precies moet doen. Kies het juiste kanaal. Optimaliseer uw video’s, ook op vindbaarheid. Selecteer uw doelpubliek voor de video en probeer interesse te wekken met uw creativiteit. Een videomarketing campagne betekend niet dat u meteen voldoet aan uw content marketing. Bloggen en social media is nog altijd erg belangrijk.

Videomarketing uitbesteden?

Neem eens contact met ons op.

Wij kunnen u met onze partners fantastisch ondersteunen. Bent u benieuwd naar nog meer statistieken over videomarketing? Bent u al overtuigd om een videomarketing campagne te beginnen? Of maakte u al gebruik hiervan? Neem eens contact met ons op. 

Ook interessant:
 • Voordelen- en nadelen online chat op website Voordelen- en nadelen online chat op w.. Consumenten hebben steeds meer behoefte aan contact met bedrijven. Ze willen graag dat dit zo soepel mogelijk gebeurd. Het is de taak van het bedrijf erv..
 • Weer korte beschrijvingen in Google Weer korte beschrijvingen in Google Op 4 december 2017 hebben wij een artikel gepost over de beschrijvingen in Google. De zogenaamde meta-beschrijvingen zijn toen van 160 naar 320 karakters..
 • 3 tips voor succesvolle e-mailmarketing campagne 3 tips voor succesvolle e-mailmarketin.. E-mailmarketing wordt erg veel toegepast door grote bedrijven. Uw inbox wordt elke dag weer overspoelt met aanbevelingen en nieuwsbrieven. Maar hoe zorgt..
 • 3 oorzaken voor tegenvallende conversie 3 oorzaken voor tegenvallende conversie Conversie is een erg breed begrip. Eigenlijk is het een bepaald actiemoment van een bezoeker op uw website. Om deze reden is het erg vervelend als u tege..
 • Veranderd voice search SEO? Veranderd voice search SEO? Voice search is een groeiende markt. Grote partijen steken veel geld in deze markt. In een periode van ongeveer één jaar zijn er al ve..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Social media
 5. Succes met videomarketing campa..
Top