Webdesign trends 2019

Door het vele gebruik van de smartphones en tablets waar tegenwoordig bijna meer op gekeken word dan op een computer of laptop, zijn er ook voor 2019 weer verschillende webdesign trends in opkomst. Wist je bijvoorbeeld dat veel websites chatbots gebruiken op hun pagina? Wil je weten wat chatbots zijn en wat er nog meer opkomende webdesigntrends zijn in 2019? Dat lees je hier onder!

1. Minimalistisch

Word er tegenwoordig niet meer ontworpen?

Door veel drukke lay-outs op sommige websites en apps zou je bijna niet opmerken dat er ook een minimalistische trend gaande is. Als je kijkt naar het webdesign lijkt het erop dat er in sommige gevallen helemaal niet meer ontworpen wordt. Mobiele interfaces vrijwel zonder kleur, heel functioneel en de paar standaard iconen. Grote bedrijven zoals Twitter, Apple Music en Instagram gaan op de telefoon steeds meer op elkaar lijken. Het ziet er misschien wel saai uit, maar eigenlijk is het wel handig. Geen toeters en bellen en iedereen snapt hoe het werkt in 2019.

2. Video als illustratie

Een goed uitgevoerde video is onweerstaanbaar ook in 2019

Bewegend beeld is aantrekkelijk. Een video op de homepage ziet er altijd wel goed uit. Maar let op. Je promofilm gewoon zo neerzetten op de homepagina, leidt enorm af. Gebruikers komen binnen om verder te kijken, ze willen een product kopen, aangeboden diensten bekijken of zoeken het telefoonnummer van je bedrijf. Je moet ze bij binnenkomst niet gelijk lastigvallen met grote commercials of bedrijfsvideo’s. Ook videobeeld moet bij binnenkomst ondersteunend zijn. Als onderlegger voor de rest van je website. Korte shots, sfeerbeelden, het liefst zonder geluid en eventueel met Blur of filter. Een goed uitgevoerde video is onweerstaanbaar op je website.

3. Gradient en kleurentransities

Subtiele overloop van kleuren steeds vaker in logo’s

De gradient kwam in 2016 al langzaam terug van weggeweest en niemand had verwacht dat de gradient nog zo populair zou zijn in 2019. En daardoor echt een webdesign trend. De subtiele overloop van kleuren is dan ook steeds vaker te zien in logo’s en webdesign. Daarnaast verwachten we in 2019 ook veel kleurtransities terug te zien. Die twee lijken hetzelfde, maar kleurtransitie heeft duidelijke harde lijn tussen kleuren, terwijl gradient vervaagt en overloopt in de volgende kleur.

4. Asymmetrische opmaak

Designen in de vrije ruimte

Asymmetrische opmaak betekent eigenlijk dat iets niet recht staat. Eigenlijk ben je in de vrije ruimte aan het designen. Je denkt hierbij niet in blokken, maar gaat creatief om met de ruimte die je hebt, vooral op de website. In dit voorbeeld is dat goed te zien. De blokken staan niet lijnrecht tegenover elkaar, maar hebben een overlapping en ook de teksten en knoppen staan niet recht. Een asymmetrisch webdesign geeft niet alleen het unieke effect, het zorgt er ook voor dat je website onderscheidend is van de rest. We zien het gebruik hiervan groeien en verwachten dan ook dat dit in 2019 nog verder zal toenemen. Wel zou je bij zo’n opmaak moeten oppassen met de mobiele weergave. Zorg dat dan niet alles door elkaar komt te staan of zet de opmaak voor de mobiele versie wel symmetrisch.

5. Chatbots evolueren

Waarmee kan ik u van dienst zijn?

In de afgelopen jaren hebben een aantal grote en minder grote bedrijven zich op de chatbot technologie gericht. Google, Amazon, Microsoft en IBM zijn inmiddels bekende namen op de markt met hun eigen chatbots. De ontwikkelkracht van deze grote bedrijven is groot en de snelheid waarmee nieuwe functies worden opgeleverd is hoog. Chatbots zijn dus eigenlijk al een tijdje op komst, maar komen uiteindelijk tot zijn recht in de webdesign trends van 2019. Dit komt vooral door de vooruitgang op het gebied van AI en machine learning, waardoor ze intelligenter en efficiënter worden. De nieuwe chatbots verschijnen steeds vaker op webpagina's.

Wat vind jij de leukste webdesign trends 2019? Stuur ons je mening!


 
Ook interessant:
 • 5 webdesign trends 2018 5 webdesign trends 2018 Voor webdesign trends 2018 blijft de nadruk op snelheid en optimalisatie. Door het groot gebruik op smartphones, zijn er echter wat nieuwe trends. De nad..
 • Sterren in Google krijgen zonder reviews Sterren in Google krijgen zonder reviews Iedereen wilt sterren in Google krijgen bij de resultaten van hun website. Deze sterren zorgen er namelijk voor dat men eerder op het resultaat klikt. Di..
 • Weer korte beschrijvingen in Google Weer korte beschrijvingen in Google Op 4 december 2017 hebben wij een artikel gepost over de beschrijvingen in Google. De zogenaamde meta-beschrijvingen zijn toen van 160 naar 320 karakters..
 • Succes met videomarketing campagne Succes met videomarketing campagne Contentmarketing is één van de beste manieren om traffic te generen naar uw website. Dit is de meest natuurlijke manier van linkbuilden. Vo..
 • Veranderd voice search SEO? Veranderd voice search SEO? Voice search is een groeiende markt. Grote partijen steken veel geld in deze markt. In een periode van ongeveer één jaar zijn er al ve..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Webdesign
 5. Webdesign trends 2019
Top