Online betalen met QR code

We betalen tegenwoordig meer via iDEAL, PayPal en creditcard in online webshops dan dat we nog in een fysieke winkel cash geld afrekenen. Als je bij een webshop iets wilt kopen, kan je tegenwoordig heel makkelijk betalen met een QR code die je krijgt als je kiest voor iDEAL betalen. Waarom is het nou handig om te betalen in een webshop door middel van een QR code? Je hebt geen irritante e-dentifiers meer nodig voordat je überhaupt geld kan overmaken in de webshop. Vanaf nu kan je altijd en overal geld overmaken. Wil jij meer informatie over QR codes en hoe je ze kan gebruiken? Dat lees je in dit artikel!

Online betalen met QR code in webshop

Webshop betalen met QR code

Betalingen via iDEAL

Sinds het introduceren van webshops en online betalen is het natuurlijk altijd wel belangrijk geweest dat je makkelijk en zonder service kosten af kan rekenen. Currence, de eigenaar van iDEAL, biedt met een aparte iDEAL app voor Apple en Android sinds 2016 een oplossing. Met deze app kan een iDEAL-betaling op een mobiele telefoon worden opgestart door een iDEAL QR code te scannen. Je word na het scannen met de mobiele telefoon doorgestuurd naar de app van de bank, daar kan dan de betaling worden voltooid. Deze functie is voor gebruikers erg makkelijk, want voor de meeste betalingen is dan vanuit de bankierenapp geen e-dentifier of random reader meer nodig.

De banken die QR code betalen in webshop ondersteunen

In de toekomst hopelijk meer banken

KNAB was de aller eerste bank die de QR-code in gebruik had genomen. De Rabobank volgde daarna. Dit zijn tot nu toe de enigste banken die zijn aangesloten bij de iDEAL QR code app en waarmee je dus kan betalen bij een webshop. Natuurlijk hopen we dat eigenlijk alle banken zich gaan aansluiten en zo ook een QR code in hun systeem krijgen. Dit is voor iedereen erg makkelijk en zo hoef je niet de hele tijd de e-dentifier mee te slepen naar je werk of als je uitgaat. Zo is het ook veel makkelijker om bij een webshop iets af te rekenen. De meeste banken zullen de komende jaren deze iDEAL QR scan functie wel inbouwen in hun mobiel bankieren app. Daarnaast bouwen steeds meer banken ook een eigen QR scanner in hun mobiel bankieren app, waarmee de QR code direct gescand kan worden vanuit de app. Daarmee kan voor betalingen op de computer in veel gevallen de e-dentifier van de bank worden vervangen door de app. Dit is natuurlijk erg makkelijk. Alleen bij grotere bedragen of onbekende rekeningen wordt soms nog wel om een code gevraagd die je alleen kan krijgen door je pas in de e-dentifier te stoppen. Dit is natuurlijk wel goed voor de veiligheid van je rekeningen en geld.

Betalen met QR code in winkels

Met je vingerafdruk de boodschappen afrekenen

Tegenwoordig kan je ook met een QR code betalen in sommige winkels. Je kan met je telefoon afrekenen bij de kassa’s van de geselecteerde winkels. Dit kan je doen met de app Payconiq. Deze app is van ING. Even een QR code scannen met je smartphone en vervolgens met je vingerafdruk of pincode je boodschappen afrekenen. Het is al even mogelijk om bij een aantal winkelketens in Nederland te betalen met Payconiq. Wel was Apple er eerst op tegen. Ze vonden het niet veilig genoeg om met je telefoon zo in winkels te kunnen betalen. Als je telefoon word gestolen kan de dief makkelijk met de app betalen en ben je niet alleen je telefoon kwijt, maar ook je geld. Tegenwoordig werken de apps op Samsung en op Apple. 

Hoe werkt de app Payconiq

Scannen van de QR code

Met Payconiq maak je van jouw smartphone je portemonnee. Je download de app en voegt je rekeningnummer toe. Daarna kun je afrekenen bij verschillende winkels die een samenwerking hebben met de app. Een paar winkels waar je met de app kan betalen zijn : Spar, Van der Assem en ICI Paris. Ook kan je met de app betalen in een webshop net als de iDeal app. Je kan ook makkelijk geld overmaken naar vrienden. Je betaling wordt gelijk verwerkt en is dus ook meteen te zien op je bankrekening. Je hoeft geen lange IBAN nummers meer op te slaan of in te voeren.

Binnenkort kan je dus als het goed is bij alle banken online betalen door middel van een QR code!

 

Ook interessant:
 • 3 oorzaken voor tegenvallende conversie 3 oorzaken voor tegenvallende conversie Conversie is een erg breed begrip. Eigenlijk is het een bepaald actiemoment van een bezoeker op uw website. Om deze reden is het erg vervelend als u tege..
 • Succes met videomarketing campagne Succes met videomarketing campagne Contentmarketing is één van de beste manieren om traffic te generen naar uw website. Dit is de meest natuurlijke manier van linkbuilden. Vo..
 • Veranderd voice search SEO? Veranderd voice search SEO? Voice search is een groeiende markt. Grote partijen steken veel geld in deze markt. In een periode van ongeveer één jaar zijn er al ve..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Internet
 5. Online betalen met QR code
Top