Gratis zoekwoorden onderzoek met gratis keyword tool

Bovenaan komen in de zoekmachines zonder te veel kosten te maken? Dit is voor veel bedrijven het ultieme doel. Gratis zoekwoorden onderzoek? U kunt daarvoor zelf zoeken naar zoekwoorden. Bedrijven zijn altijd op zoek naar manieren om een zo hoog mogelijk rendement te halen uit zoekmachine optimalisatie. Dit wordt echter steeds lastiger door de steeds veranderende algoritmes en toenemende concurrentie. SEO is complexer geworden dan alleen het plaatsen van enkele keywords op de juiste plekken. Ga daarom goed van start met uw gratis zoekwoorden onderzoek.

gratis SEO tools

Gratis zoekwoorden onderzoek?

Doe het zelf met gratis keyword tools

Zelf zoeken naar zoekwoorden. Daarmee doet u zelf een gratis zoekwoorden onderzoek. Het kost u tijd, maar het bespaard geld. Het is van belang om de balans te vinden tussen de structuur van uw website, externe links en de content. Alleen dan kunt u een hogere positie behalen in de zoekresultaten van zoekmachines. Om dit te controleren en te verbeteren kunt u gebruik maken van enkele gratis SEO tools. Omdat iedereen houdt van een zacht prijsje, zijn er gelukkig tientallen gratis SEO tools en softwarepakketten ontwikkeld. Welke dit zijn? U leest het in dit artikel!

Handige gratis keyword tools

voor uw eigen zoekwoorden onderzoek

U wilt zelf zoeken naar zoekwoorden? Een goede SEO analyse begint bij een gratis zoekwoorden onderzoek. Om uw website goed te optimaliseren is het belangrijk om te kijken hoeveel volume er op bepaalde zoekwoorden zit. Daarnaast is het van belang om te analyseren hoeveel concurrentie een bepaald zoekwoord heeft. Door het maken van een gratis zoekwoorden onderzoek krijgt u inzicht over uw doelgroep, met name hoe, waar, wanneer en wat zij zoeken.

Daarnaast kunt u kansen ontdekken door middel van uw gratis zoekwoorden onderzoek. U komt bijvoorbeeld achter zoekwoorden waar u eerder niet aan gedacht had. Deze zoekwoorden kunnen voor uw website relevant zijn en ook nog eens weinig concurrentie hebben. U kunt snel posities winnen op zoekwoorden met weinig concurrentie. U wilt zelf zoeken naar zoekwoorden? Maak uw gratis zoekwoorden analyse! U kunt dit zoekwoorden onderzoek namelijk echt gratis uitvoeren. Hoe? Met deze gratis keyword tools:

 • Google Ads Zoekwoord planner;
 • Google Trends;
 • Google Search Console;
 • Answerthepublic;
 • Neilpatel Ubersuggest;
 • Keywordtool.io.

Gratis keyword tool: Google Ads Zoekwoord planner
In Google Ads wordt er een functie aangeboden dat zoekwoord planner heet. Deze gratis keyword tool is misschien wel de meest gebruikte manier om zoekwoorden te analyseren. Met deze tool kunt u nieuwe zoekwoorden vinden en zoekvolume-en prognoses bekijken. Google heeft dit eigenlijk bedacht om interessante zoekwoorden voor Google Ads te achterhalen, maar we maken er dagelijks dankbaar gebruik van voor normale zoekmachine optimalisatie.

gratis ads keywordplanner


Door nieuwe zoekwoorden te vinden, bereikt u mensen die geïnteresseerd zijn in uw product of service. U kunt zelf interessante zoekwoorden vinden. U kunt ook het zoekvolume, andere historische statistische gegevens en prognoses van mogelijke prestaties in de toekomst van uw zoekwoorden bekijken. Deze keyword tool onderscheidt zich van andere gratis tools doordat u de volumes van een zoekwoord per maand kan inzien. Om een voorbeeld te laten zien hebben wij het zoekwoord ‘website laten maken’ gebruikt.

gratis ads trends


Zoals u kunt zien is er een stijging geweest in de maand januari. Door deze gegevens in te zien kunt u rekening houden met de populariteit van een zoekwoord in een bepaalde periode.

Gratis keyword tool: Google Trends
Google Trends is een gratis SEO tool waarbij u de trends van de branche waarin u zich bevindt kan ontdekken. Waar zoeken mensen nu precies op? En in welke periode en gebied van Nederland? Zo kunt u heel gericht een bepaald gebied targetten. In het voorbeeld beneden hebben wij weer dezelfde zoekterm erbij gepakt.

gratis trends statistieken

gratis trends gratis

Zoals op bovenstaande afbeeldingen is te zien, is er een stijging is in het zoekvolume in de maanden van december en januari. Via de gerelateerde zoekopdrachten heeft u ook een inzicht over welke soort gelijke zoekopdrachten populair zijn.

Gratis keyword tool: Google Search Console
Google Search Console is een handige gratis SEO tool om inzicht te krijgen in het zoekgedrag van uw doelgroep en om te zien via welke zoekwoorden zij uw website vinden. De zoekanalyse is een functie binnen Google Search Console dat veel gebruikt wordt. Via deze functie heeft u direct inzicht in het organisch verkeer vanaf Google. Door middel van verschillende filters binnen deze functie kunt u zien hoe uw website scoort in Google. Zo kunt u bijvoorbeeld het CTR en de gemiddelde positie per zoekwoord in Google inzien.

google search console

Door uw URL in te vullen kunt u zien welke zoekwoorden het vaakst gebruikt worden door uw doelgroep en met welke zoekwoorden uw website het vaakst wordt gevonden.

Gratis keyword tool: Answerthepublic
De tool Answerthepublic maakt gebruik van data uit zoekmachines Google en Bing. Hoe u hiermee aan de slag kan gaan ziet u hieronder. U voert een zoekwoord in waar u meer informatie over wilt. Voor het voorbeeld maken wij gebruik van het zoekwoord: website.

Answerthepublic tool


Na het invullen van uw gewenste zoekwoord, haalt Answerthepublic gegevens op van alle vragen waarop mensen zoeken in de zoekmachines met het door uw ingevulde zoekwoord. Answerthepublic maakt woordwebben van deze keywords. Zo komt u erachter wat uw doelgroep graag wilt weten en kunt u uw content aanpassen, hierdoor zult u beter gevonden worden in de zoekmachines.

Answerthepublic word web
 

Gratis keyword tool: Neil Patel Ubersuggest
Ubersuggest is een gratis zoekenwoorden tool van Neil Patel. Deze SEO tool haalt gegevens uit Google en is daarom erg valide. Ubersuggest geeft u ook suggesties voor andere zoekwoorden waar u wellicht niet aan gedacht had. Ook kunt het CPC per zoekwoord en het zoekvolume bekijken.

Neilpater Ubersuggest


Deze tool laat ook zien hoe hoog de concurrentie is en hoeveel procent u kans maakt om in de top 20 te komen in Google.

Ubersuggest concurrentie
 

Gratis keyword tool: Keywordtool.io
Keywordtool.io is een tool dat ook gebruik maakt van data uit Google en Bing. De tool selecteert zoekwoorden die relevant zijn aan het zoekwoord dat u invoert. Het nadeel van deze tool is dat de gratis functie geen zoekvolumes of CPC laat zien. Hierdoor krijgt u geen totaal beeld van een bepaald zoekwoord. Voor het vinden van relevante zoekwoorden is Keywordtool.io wel een fijne tool.

Keywordtool.io
 

Onze favoriete...

...gratis seo keywordtools

Bij het maken van een SEO onderzoek begint u meestal eerst aan een gratis zoekwoorden onderzoek. Dit proces kunt u eenvoudig uitvoeren door de vele tools en softwarepakketten op de markt. Door het hoge aanbod, is het soms lastig om exact te weten welke tool bij u aansluit. Daarom hebben wij onze favorieten voor u op een rijtje gezet:

 • Google zoekwoordplanner;
 • Google Search Console;
 • Google Trends;
 • Answerthepublic.

Zoals u kunt zien zijn wij erg fan van de gratis zoekwoorden onderzoek tool van Google. Omdat wij ons vooral focussen om hoger te komen in de zoekresultaten van Google, maken wij graag gebruik van hun tools. Naast de gratis zoekwoorden onderzoek tools van Google, maken wij ook gebruik van Answerthepublic. Deze tool is vooral fijn als u uw content wilt aanpassen met relevante zoektermen om zo beter gevonden te worden.

Het maken van een zoekwoorden onderzoek zal uw zichtbaarheid aanzienlijk vergroten. Probeer vooral elke tool uit om te kijken welke u het fijnst vindt, ze zijn toch gratis!

Ook interessant:
 • Starten met video in uw webshop Starten met video in uw webshop Wilt u uw webshop verbeteren door meer traffic te genereren naar uw webwinkel? U kunt dit bereiken door content marketing in te zetten. Op dit moment is ..
 • 8 tips hoe u zelf u eigen website kan verbeteren 8 tips hoe u zelf u eigen website kan .. Heeft u een website opgezet maar krijgt u amper bezoekers en staat u ergens op de derde pagina in Google? Wilt u meer verkeer naar uw website maar weet u..
 • Website omzetten naar dark mode Website omzetten naar dark mode De dark mode voor mobiel en voor het web is op dit moment helemaal in. De donkere kleuren zorgen ervoor dat uw ogen minder snel last krijgen van het fell..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. SEO
 5. Gratis zoekwoorden onderzoek me..
Top