5 gratis linkbuilding tools

Zelf starten met linkbuilding? Het begint met gratis linkbuilding tools. Linkbuilding is nog steeds onmisbaar in een goede SEO strategie. Zoekmachine optimalisatie bestaat simpel gezegd uit drie aspecten: de techniek van de website, de content op die website en de populariteit, ook wel autoriteit genoemd. Wanneer er veel websites linken naar uw website, zullen zoekmachines uw domein zien als een website die goede content te bieden heeft.

gratis backlink tools

Dit kan ervoor zorgen dat uw website hoog scoort in de zoekresultaten. Dit is alleen niet zo makkelijk als het lijkt. Zoekmachines, zoals Google, beschouwen uw website als expert en betrouwbaar als uw backlinks heeft met een hoge autoriteit. Het willekeurig plaatsen van links naar andere websites heeft dus niet veel zin.

Hoe gaat Google te werk...

...En waar moet ik op letten?

Google schat namelijk bijzonder goed in of de links relevant zijn of niet. Er wordt gekeken naar de inhoud van de gelinkte webpagina’s en de gebruikte zoekwoorden. Deze zoekwoorden moeten terugkomen in de uitgaande links van de website die de link naar uw website plaatst en in de inhoud van de website waar de link op uitkomt.

Goede backlinks verzamelen is geen eenvoudig proces. Door middel van gratis linkbuilding tools kunt u erachter komen welke websites voor u interessant zijn. Daarnaast kunt u bekijken wat uw concurrenten doen qua linkbuilding. En dat is wel zo prettig. zij hebben veel voorwerk voor u gedaan. Zelf starten met linkbuilding? Wij hebben de beste gratis backlink checker tools voor u op een rijtje gezet!

Gratis linkbuilding tools

Zelf starten met linkbuilding

Zelf starten met linkbuilding? Dan is het vooral belangrijk om te meten wat de autoriteit van de andere websites waarmee u gaat concurreren is. Er zijn een heleboel gratis linkbuilding tools te vinden. Het is daarom lastig om in te schatten welke echt accuraat zijn. Hieronder vindt u vijf gratis linkbuilding tools waar wij graag mee werken:

 • Linkody;
 • Moz Link Explorer;
 • OpenLinkProfiler;
 • Serpstat;
 • Ahrefs.

Linkbuilding tool: Linkody
Linkody is een gratis linkbuilding tool dat de top 100 beste backlinks van uw domein weergeeft met de bijbehorende anchor tekst. U kunt twee unieke domeinen per week invullen als u de tool gratis wilt gebruiken. De tool biedt ook een 30 dagen gratis trial aan waarbij u meerdere opties kunt inzien.

linkody backlink tool
 

Linkbuilding tool: Moz Link Explorer
Moz is een SEO tool met vele opties. Sinds kort hebben zij de Link Explorer toegevoegd waarbij u het backlinkprofiel kan inzien van het domein wat u invult. Wanneer u een gratis profiel aanmaakt kunt u 10 domeinen per maand analyseren.

gratis moz linkbuilding


In onderstaande afbeelding is weergegeven welke data u te zien krijgt na het invullen van een domein. U krijgt onder andere de domein en pagina autoriteit te zien, het aantal gelinkte domeinen en backlinks.

gratis moz tool
 

Linkbuilding tool: OpenLinkProfiler
OpenLinkProfiler is de gratis versie van SEOprofiler. Deze gratis linkbuilding tool laat link gegevens zien van het domein wat u invult.

openlinkprofiler tool

Zoals u in onderstaande afbeelding kunt zien geeft deze gratis backlink checker aan hoeveel backlinks en domeinen er linken naar een website. Ook kunt u de “Link Influence Score” zien van een website. De link score wordt berekend op basis van kwaliteit en het aantal links dat naar een website verwijst.

gratis openlinkprofiler backlink
 

Linkbuilding tool: Serpstat
Serpstat is een gratis growth hacking tool voor SEO, PPC en content marketing. Deze gratis linkbuilding tool is zeer uitgebreid vergeleken met andere gratis tools. Zo kunt u bijvoorbeeld het aantal domeinen dat naar uw website refereert zien, de follow/nofollow links, nieuwe en verloren links, het gebruik van anchorteksten en de waarde van een website bekijken. Ook kunt u de backlink geschiedenis van uw website inzien. Wanneer u registreert op de website, heeft u toegang tot meer opties en kunt u 30 zoekresultaten per dag bekijken.

Serpstat gratis tool
 

Linkbuilding tool: Ahrefs
Arhefs is een hele bekende SEO alles-in-1 tool. Sinds kort heeft Ahrefs ook een gratis linkbuilding tool. Ahrefs noemt deze linkbuilding tool de Backlink Checker. Deze gratis linkbuilding tool geeft een overzicht van de beste 100 backlinks van een website. Ideaal wanneer u het backlinkprofiel van uw concurrenten wilt inzien. Daarnaast geeft deze gratis linkbuilding tool ook aan hoeveel backlinks een website heeft en van hoeveel verschillende domeinen deze backlinks afkomstig zijn. De Backlink Checker laat ook de top 5 anchors en pagina’s van een website zien. De anchor teksten van de verkregen links moeet namelijk ook natuurlijk overkomen.

ahrefs gratis backlink checker


Deze tool is erg accuraat, alleen laat de gratis versie niet alle data zien. Als u alleen het aantal backlinks wilt inzien, dan is deze tool zeker aan te raden.
 

Zelf starten met linkbuilding?

Gebruik deze gratis linkbuilding tools

Door het hoge aanbod gratis linkbuiling tools kan het soms lastig zijn om de juiste linkbuilding tool te vinden. Direct zelf starten met linkbuilding? Beseft u zich dan wel dat geen enkele betaalde of gratis backlink checker alle backlinks laat zien. Gebruik er daarom meerdere. Zo krijgt u het beste beeld van de huidige situatie. Benieuwd naar welke linkbuilding tools wij graag gebruiken? U vindt ze hieronder:

 • Serpstat;
 • Ahrefs Backlink Checker.

Wij zijn erg verrast over de gratis linkbuilding tool van Serpstat. De tool laat veel data zien, meer dan andere gratis backlink tools doen. U kunt uw backlink geschiedenis inzien, zien wanneer u backlinks erbij heeft gekregen en ook welke er verloren zijn gegaan. Ook kunt u bekijken welke anchors het meest worden gebruikt.

Onze grote favoriet is echter Ahrefs. Ahrefs is een all-in-1 SEO tool die veel wordt ingezet door grote bedrijven. De linkbuilding tool heeft daardoor ontzettend veel data tot zijn beschikking. Hierdoor is deze tool ook erg accuraat en kunt u goed uw situatie en die van de concurrentie analyseren. De gratis versie is niet heel uitgebreid, maar laat toch voldoende informatie zien om verder te komen. Als u het budget (90 euro per maand) heeft, dan raden wij aan om de betaalde versie van Ahrefs te gebruiken. Hiermee kunt u uw concurrentie op het gebied van SEO net een stapje voor zijn.

Liever niet zelf starten met linkbuilding en uw linkbuilding uitbesteden? Wij helpen u graag verder!

Ook interessant:
 • Starten met video in uw webshop Starten met video in uw webshop Wilt u uw webshop verbeteren door meer traffic te genereren naar uw webwinkel? U kunt dit bereiken door content marketing in te zetten. Op dit moment is ..
 • Website omzetten naar dark mode Website omzetten naar dark mode De dark mode voor mobiel en voor het web is op dit moment helemaal in. De donkere kleuren zorgen ervoor dat uw ogen minder snel last krijgen van het fell..
 • Gratis zoekwoorden onderzoek met gratis keyword tool Gratis zoekwoorden onderzoek met grati.. Bovenaan komen in de zoekmachines zonder te veel kosten te maken? Dit is voor veel bedrijven het ultieme doel. Gratis zoekwoorden onderzoek? U kunt daarv..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. SEO
 5. 5 gratis linkbuilding tools
Top