Welke producten verkopen in webshop?

Het beginnen van een webshop kan lastig zijn. Als eerst moet je bepalen wat voor producten je wilt verkopen. Winstgevende webshop beginnen? Wanneer je dat helder hebt kan je onderzoeken hoe jij die producten het beste geleverd krijgt voor de laagste prijs. Maar hoe bepaal je welke producten je het beste kan verkopen en hoe onderzoek je hoe je aan je productaanbod komt? Voorkom dat je net als velen andere de verkeerde keuze maakt. Wij geven je [zeven tips] om je op het juiste pad te helpen.

webshop beginnen en online verkopen

1. Verkoop je eigen passie

Het is natuurlijk mogelijk om een webshop te starten met als doel snel geld te verdienen. Het is verstandig om kennis te hebben over het product dat je wilt verkopen. Wanneer je veel van het product weet, scheelt dat veel in de promotie en klantenservice.

Voordat je een webshop start, is het belangrijk om jezelf een aantal vragen te stellen. Zou je nog steeds geïnteresseerd zijn in het verkopen van het product wanneer de omzet tegenvalt? Zou je het product zelf ook aanbevelen? Overweeg een ander product wanneer het antwoord op een van de vragen nee is.

2. Kies voor één type product

Een webshop met nicheproducten is over het algemeen winstgevender dan webshops met een groot aanbod. Daarbij hebben webshops met nicheproducten minder concurrenten. Zo word je sneller gevonden. Bovendien helpt het Google om het onderwerp van jouw webshop te begrijpen.

3. Kies voor een doelgroep

Wanneer je weet wat je wilt verkopen, is het van belang om te weten wie jouw potentiele klanten zijn. Een hele markt benaderen kost veel tijd en geld. Met een doelgroep richt je je op een specifieke groep. Het is hierbij niet alleen belangrijk wie zij ongeveer zijn maar ook wat hen beweegt en waar ze zich bevinden.

4. Kies voor een nieuwe trend

Om te zorgen dat je je concurrenten voor bent, is het verstandig om de trends in de gaten te houden. Hierbij is het belangrijk om te melden dat met trend geen rage bedoeld wordt. Een rage is op lange termijn minder interessant. Googletrends is een handige tool om de trends te analyseren.

5. Producten importeren (eigen voorraad)

Producten uit het buitenland importeren is tegenwoordig heel eenvoudig. Producten zijn vaak goedkoper in te kopen vanuit het buitenland. Het is verstandig om de Nederlandse markt eerst te onderzoeken. Zo kun je zien of jouw importplannen daadwerkelijk haalbaar zijn. Amazon en AliExpress liggen aan je voeten.

6. Producten leveren met dropshipping

Producten verkopen zonder eigen voorraad. Daar kiezen steeds meer webshop eigenaren voor. Jij loopt namelijk minder risico. Dit staat ook wel bekend als dropshipping. Het is tijdbesparend en je kunt gemakkelijk een groot assortiment aan producten aanbieden op jouw webshop. Je hoeft zelf niet te investeren in je voorraad. Daardoor blijven er meer middelen over voor online marketing en je webshop inrichting. De leverancier die de producten uitlevert krijgt de bestelling uit jouw webshop direct doorgestuurd en zorgt tevens ook voor de verzending. Het kent ook een nadeel. De retouren komen namelijk wel bij jou uit. Jij kan die dan wel doorsturen naar jouw leverancier, maar jij betaald daarvoor verzendkosten. Houd daar daarom rekening mee met het bepalen van jouw productprijzen.

7. Producten inkopen via een leverancier

Ook kun je producten inkopen via een leverancier of groothandel. Het voordeel daarvan is dat je je voorraad snel en moeiteloos kunt aanvullen, daardoor kan jouw voorraad minder groot zijn dan wanneer je producten importeert. Bedenk wel dat je ook hiervoor een groter startkapitaal nodig hebt om je eerste voorraad aan te leggen. Daarbij is er tevens een groter risico dat er andere webshops hetzelfde product verkopen. Je moet daarom net iets slimmer zijn in je productpresentatie of een specifiekere marketing campagne voeren per productgroep.

Ook interessant:
 • Magento 1 updaten Magento 1 updaten O jee, Magento 1 end of life (EOL). De ondersteuning voor Magento 1 stopt. Nu echt. De kans is groot dat uw webshop nog op Magneto 1.9 draait. Dat is ook..
 • Bestelproces van webshop optimaliseren Bestelproces van webshop optimaliseren Wilt u uw de conversie verhogen van uw webshop? Kijk dan eens goed naar het bestelproces. Een ingewikkeld bestelproces zorgt ervoor dat klanten afha..
 • Webshop betrouwbaarder maken? Webshop betrouwbaarder maken? Het grootste gedeelte van Nederlandse consumenten koopt tegenwoordig hun producten online. Vaak bij webshops die al een grote naamsbekendheid en een goed..
 • Goede product teksten schrijven Goede product teksten schrijven Het hebben van wervende productteksten kan doorslaggevend zijn voor het succes van uw webshop. Goede productteksten zijn teksten die uw doelgroep aanspre..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Internet
 5. Welke producten verkopen in web..
Top