Hoe vind ik een goede niche voor mijn platform?

Een online platform opzetten klinkt altijd zo makkelijk. Je hebt een idee, je hebt geld en kan direct van start. Maar het is ook van belang dat je weet waarvoor je platform nodig is. Een succesvol platform beginnen start altijd met het vinden van een geschikte niche. Wil je een online platform bouwen? In dit artikel bespreken we hoe jij een geschikte en winstgevende niche kunt vinden.

Goede niche voor mijn platform kiezen

Een niche uit eigen interesse

Het is belangrijk dat je passie hebt voor wat je doet. Door een niche te kiezen waar je interesse in hebt, kun je al snel er veel over vertellen. Ben je niet geïnteresseerd in een specifieke niche? Dat is geen probleem. Met behulp van de 6 K’s wordt het vinden van een niche een stuk makkelijker.

 • Kan ik er mijn passie in kwijt?
 • Kan mijn platform dieper de markt op dan de andere platformen?
 • Kan ik met mijn platform een probleem oplossen?
 • Kan ik met mijn platform in deze niche winst maken?
 • Kan mijn platform voor deze niche groeien in de toekomst?
 • Kan ik mijn platform hoog in Google krijgen?

Goede niche voor mijn platform waar markt voor is?

Bij het starten van een platform is het ook belangrijk om een niche te kiezen waar je geld mee kunt verdienen. Door tools te gebruiken als de zoekwoorden planner van Google en Google trends kun je gemakkelijk jouw eigen marktonderzoek doen. Je ontdekt dan snel op welke woorden ook echt zoekvolume ligt. Daardoor weet je waar jouw doelgroep nou eigenlijk naar op zoek is. Zo kun je ook gemakkelijk groeiende markten identificeren.

Analyseer de concurrenten van mijn platform

Maak voor jezelf helder wie nu precies de concurrenten zijn van het platform dat jij wilt maken. Zoek je niche eens op en bekijk de online platformen van je concurrenten. Hoe adverteren zij? Wat voor producten of diensten verkopen zij? Waar zijn ze allemaal actief? Kan jij een betere oplossing bieden met jouw platform? Deze informatie is allemaal van belang bij het vinden van een geschikte niche voor jouw platform.

Marketingplan voor mijn platform

Nu je helder hebt welke niche bij jou past en wie je concurrenten zijn, is het tijd om te beginnen met het marketingplan. Een marketingplan helpt je om een strategie te creëren en je doelen te realiseren. Zorg dat je het marketingplan overzichtelijk, effectief en makkelijk voor jezelf maakt. Ben je klaar met het marketingplan en vermoed jij kans op succes? Dan kan jij meer verzekerd het online platform laten bouwen.

Ook interessant:
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Internet
 5. Hoe vind ik een goede niche voo..
Top