Starten met video in uw webshop

Wilt u uw webshop verbeteren door meer traffic te genereren naar uw webwinkel? U kunt dit bereiken door content marketing in te zetten. Op dit moment is de grote trend omtrent content marketing: videomarketing. Videomarketing wordt ingezet om de band met uw bezoeker te vergroten om ervoor te zorgen dat deze terugkeert.

starten met video in webshop

Met bewegend beeld komt uw boodschap nog beter over dan alleen met stilstaand beeld. Zo kunt u video heel doeltreffend toepassen in webshops om de producten nog beter weer te geven. Maar hoe doet u dit nou eigenlijk precies en welke type video werkt goed voor uw webshop? U leest het in deze blog!

Als webwinkelier starten met video

Wat wilt u precies bereiken?

Er zijn diverse redenen waarom u als webwinkelier wilt starten met video. Denk aan meer conversie, een betere ranking in de zoekmachines of gewoon als extra service. Video roept andere emoties op dan alleen tekst en het kan op een andere manier informerend zijn. Het nadeel van webshops is dat een klant het product niet echt goed kan bekijken. Dit nadeel kunt u omzetten naar een voordeel door video in te zetten. Uw producten presenteren via video is echt een aanwinst voor uw webshop en dit kan op verschillende manieren worden gedaan. U kunt bijvoorbeeld een how-to video of een mooie overzichtsvideo van een product maken zodat de afmetingen zichtbaar zijn. Doordat klanten het product in gebruik zien, hoeft een uitleg vaak al minder uitgebreid te zijn.

Het 3S-model: starten met video

Shop, Service en Sales

Wilt u erachter komen welke soorten video’s werken in uw webwinkel en is uw marketingbudget niet hetzelfde als die van Dove of Google? Maak dan gebruik maken van het 3S-model. Het 3S-model vergt geen enorme investeringen, maar wel de inzet en drive om op een andere manier naar uw klanten te communiceren. Het model legt drie type video’s uit, namelijk Shop, Service en Sales.

1. Shop: beginnen met bedrijfsvideo
Deze video’s gaan niet over een specifiek product of klantvraag. Het zijn meer video’s-met-een-knipoog om een bedrijf beter te positioneren. Het voornaamste doel van deze video’s is naamsbekendheid opbouwen en een goed gevoel uitstralen naar de klant. Deze video hoeft ook niet lang te zijn, dit kan bijvoorbeeld even een gauw kijkje achter de schermen of een vlog maken zijn.2. Service: service video maken
Veel gestelde vragen van klanten kan vaak eenvoudiger uitleggen in een service video. Denk aan het aansluiten van een apparaat, productvergelijking of merkvergelijking. Deze service video’s kunnen vaak in één opname worden gemaakt en hebben niet teveel bewerking nodig.3. Sales: starten met verkoopvideo
Starten met verkoopvideo. De klant weet ondertussen welk product hij of zij wil hebben en nu is het de bedoeling dat u uw productkennis in gaat zetten. Dit kan in de vorm van een review video. Dit is bijvoorbeeld een verkoopvideo waarin u een product beoordeeld en het product aanprijst. Hier geeft u de klant een extra duwtje in de rug richting de check-out.Zelf aan de slag met filmen

Welke middelen heeft u nodig?

Wilt u starten met bedrijfsvideo, beginnen met service video of een verkoopvideo maken? Om deze video’s te maken heeft u niet veel middelen nodig. Een mobiele telefoon met camera en een videobewerkingsprogramma is al voldoende om een service video, bedrijfsvideo of verkoopvideo te maken. Er worden veel gratis programma’s aangeboden die u kunt gebruiken. Als u een Macbook bezit dan biedt Apple standaard een programma aan wat iMovie heet. Als u de video af heeft, dan kunt u deze uploaden op YouTube en de video plaatsen in uw webshop. YouTube is van Google. Google laat daarom graag video’s van YouTube zien in de zoekresultaten. Hoger komen in Google? Plaats dan uw service video op Youtube.

Tools voor videomarketing

Het gebruik van video meten

Door het gebruik van video te meten, leert u uw publiek beter kennen. Wat vinden ze leuk en waar haken ze af? Door het gebruik inzichtelijk te maken en dit mee te nemen naar nieuwe videoproducties, kunt u doorlopend de kwaliteit van uw content verbeteren.

Google Tag Manager
Om te meten wat het effect van een video is en welke video’s de klant heeft bekeken kunt u gebruik maken van de Google Tag Manager tool. Deze tool wordt gebruikt voor het verzamelen van kerngetallen en andere statistieken van uw geplaatste video’s. Tag manager meet het gebruik van de YouTube-player en zet de geregistreerde events door naar Google Analytics.

YouTube Analytics
YouTube Analytics is in feite het zusje van Google Analytics en maakt het gebruik van de aangeboden video content inzichtelijk. In YouTube Analytics kunt u de prestaties van uw video’s en geclaimde content bijhouden met actuele statistieken en rapporten. Er zijn een hoop gegevens beschikbaar in de verschillende rapporten, zoals de rapporten Kijktijd, Verkeersbronnen en Demografie.

Starten met service-video...

...heeft vele voordelen

Als u overweegt om ook aan de slag te gaan met video voor uw webwinkel dan is het verstandig als u start met de service video’s. Dit heeft namelijk vele voordelen voor uw bedrijf.

 • Een klant verwacht geholpen te worden, een service video met teveel poespas hoeft dus niet;
 • Service video’s die veel gestelde vragen beantwoorden zorgen voor minder servicevragen via mail, telefoon of chat;
 • U kunt het echte verhaal vertellen, zoals een vergelijkingsvideo, en u hoeft niet het praatje van de fabrikant online te zetten. Hierdoor straalt u meer vertrouwen uit naar de klant;
 • U zult minder routeren ontvangen, omdat de klant de producten beter kan zien door de service video en zeker weet wat hij ⁄ zij gaat ontvangen.

Tuurlijk, de eerste video’s zullen niet gelijk van de hoogste kwaliteit zijn. Hier hebben de meeste bedrijven mee te maken. Gelukkig kunt u een video zo vaak opnemen als u wilt, totdat u tevreden bent met het resultaat.

Meer informatie? Of een webwinkel laten maken? We helpen u graag verder!

Ook interessant:
 • Succes met videomarketing campagne Succes met videomarketing campagne Contentmarketing is één van de beste manieren om traffic te generen naar uw website. Dit is de meest natuurlijke manier van linkbuilden. Vo..
 • Webdesign trends 2019 Webdesign trends 2019 Door het vele gebruik van de smartphones en tablets waar tegenwoordig bijna meer op gekeken word dan op een computer of laptop, zijn er ook voor 2019 wee..
 • Online betalen met QR code Online betalen met QR code We betalen tegenwoordig meer via iDEAL, PayPal en creditcard in online webshops dan dat we nog in een fysieke winkel cash geld afrekenen. Als je bij een ..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Webdesign
 5. Starten met video in uw webshop
Top