Facebook bedrijfspagina maken

Een Facebook bedrijfspagina aanmaken heeft vele voordelen. Het is een unieke optie om met je huidige en potentiële klanten in contact te komen. Een Facebook bedrijfspagina aanmaken zorgt ervoor dat je een soort gratis interactieve website hebt. Hierop kun je klanten vinden, boeien en binden. Een Facebook bedrijfspagina maken is helemaal gratis en geeft tevens een boost aan je vindbaarheid op Google. Wil je ook een Facebook bedrijfspagina maken? In deze blog gaan we in 3 stappen jouw Facebook bedrijfspagina aanmaken.

Stap 1

Persoonlijke pagina

Een Facebook bedrijfspagina maken begint met het aanmaken van een persoonlijk account. Dit account is namelijk noodzakelijk om een bedrijfspagina te kunnen maken. Een Facebook bedrijfspagina aanmaken is heel makkelijk. Als je op je persoonlijke account bent ingelogd, klik je rechts bovenin op het menu, dit is een vierkantje met negen puntjes. Onder deze button staat een optie met de naam pagina. Als je hierop klikt ga je beginnen met een Facebook bedrijfspagina maken.

Stap 2

Pagina-informatie

De volgende stap voor je Facebook bedrijfspagina maken, is het invullen van de pagina-informatie. Er wordt naar de naam, categorie en beschrijving gevraagd. Het beste is om de naam van je bedrijf als paginanaam te gebruiken. Ook kun je een naam invoeren waarop mensen zoeken om jouw bedrijf te vinden. De categorie omschrijft om wat voor type bedrijf, onderwerp of organisatie jouw pagina gaat. Hier kun je er maximaal 3 toevoegen. Tot slot moet je een beschrijving toevoegen. Hierin kun je het beste omschrijven wat jouw bedrijf te bieden heeft en wat jouw bedrijf uniek maakt.

Stap 3

Pagina invullen

Je bent bijna klaar met je eigen Facebook bedrijfspagina aanmaken. Links onderin staat een blauwe knop met Pagina maken. Zodra je deze aanklikt ben je klaar met je Facebook bedrijfspagina maken. Om jouw pagina er professioneel uit te laten zien, bevelen wij het aan om een profielfoto en omslagfoto toe te voegen. Dit is namelijk het eerste wat een bezoeker op jouw pagina ziet. Deze opties worden automatisch getoond nadat je de knop Pagina maken hebt aangeklikt. Houd er rekening mee dat Een Facebook profielfoto rond is. Een goede omslagfoto is bijvoorbeeld een foto van je product, winkel of onderdeel uit je marketingcampagne.

Extra tips

Goede Facebook bedrijfspagina maken

Als je een fysieke vestiging hebt, die open is voor klanten, is het belangrijk dat je je locatie zichtbaar maakt. Mensen die in de buurt van deze locatie wonen, zullen jouw bedrijf sneller als suggestie krijgen. Ook is het aanbevolen een doelgroep in te stellen. Deze voorkeursdoelgroep zal jouw pagina eerder als aanbeveling krijgen. Tot slot is het slim om de link naar je website op je pagina te vermelden. Hierdoor kunnen mensen direct doorklikken naar je website.

Ook interessant:
 • Doelgroep van webshop bepalen Doelgroep van webshop bepalen Heeft u een prachtige en goedwerkende webshop opgebouwd maar valt de conversie tegen? Dit is natuurlijk niet wat u gehoopt had, zeker omdat u als webwink..
 • 3 oorzaken voor tegenvallende conversie 3 oorzaken voor tegenvallende conversie Conversie is een erg breed begrip. Eigenlijk is het een bepaald actiemoment van een bezoeker op uw website. Om deze reden is het erg vervelend als u tege..
 • Conversie optimalisatie Conversie optimalisatie Elke website heeft een doel. Wat dat doel ook is, u wilt met uw website bepaalde acties uitlokken om dit doel te kunnen bereiken. Bestellingen plaatsen, ..
 • Click en collect inrichten Click en collect inrichten Vanaf 10 februari kunt u click en collect inzetten voor uw winkel. Wilt u click en collect opzetten? U heeft namelijk een fantastisch assortiment in de n..
 • Mijn bedrijf online zetten tijdens lockdown Mijn bedrijf online zetten tijdens loc.. Ojee! Een lockdown. Daar heb ik mijn bedrijf niet op voorbereid. Nu moet ik mijn bedrijf online zetten. Want.. Online.. Daar liggen nog kansen. Sommige w..
 • Hulp bij online zetten winkel Hulp bij online zetten winkel Wij draaien een goed jaar en wij willen daarom iets terugdoen voor de winkels die gedwongen gesloten zijn bij ons in de regio. Wij zijn ervan overtuigd d..
 • Webshop met zoekfilters laten maken Webshop met zoekfilters laten maken Heb jij een grote webshop laten maken met zoekfilters? Dan is de kans natuurlijk groot dat jij je bezoekers producten wilt laten zoeken aan de hand van v..

Wil jij snel een professionele website laten maken in 14 dagen? Bekijk ons nieuwe aanpak.
StartPlatform
Nieuw!StartPlatform.com

 1. Website laten maken
 2. Over ons
 3. Blog
 4. Social media
 5. Facebook bedrijfspagina maken
Top